تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,122 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,275,401 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,911,012 |
تأثیر نماتد نوک سفیدی برگ برنج (Aphelenchoides besseyi) روی خصوصیات کیفی رقم هاشمی | ||
تحقیقات غلات | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 69-76 اصل مقاله (109.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیده زهره اسعدی1؛ سالار جمالی* 2؛ فاطمه حبیبی3؛ صمد صبوری4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2استادیار گروه گیاهپزشکی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3استادیار پژوهش موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت | ||
4مربی پژوهش موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت | ||
چکیده | ||
تعداد کمی از نماتدهای انگل گیاهی به عنوان عوامل بذرزاد شناخته شدهاند. در این بین، نماتد نوک سفیدی برگ برنج، (Aphelenchoides besseyi Christie)، یکی از مهمترین آنها محسوب میشود. در این تحقیق، تأثیر نماتد مذکور بر ویژگیهای ظاهری (طول و شکل دانه)، خصوصیات شیمیایی (درصد آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی شدن) و خصوصیات پخت (میزان ریآمدن) با کاشت نشای برنج رقم هاشمی در گلدانهایی به ابعاد 20×25 سانتیمتر و تلقیح نماتد در پنج سطح 0، 100، 300، 500 و 700 نماتد در مرحله سه تا پنج برگی با استفاده از لولههای پلاستیکی در محل غلاف، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سالهای زراعی 1391 و 1392 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطح تلقیح، طول، درصد آمیلوز و ریآمدن دانه بهطور معنیداری در سطح احتمال یک درصد کاهش یافت ولی کاهش دمای ژلاتینی شدن معنیدار نبود. همچنین کیفیت پخت در تیمارها با داشتن مقدار آمیلوز و دمای ژلاتینی شدن متوسط، مطلوب بود هرچند ری آمدن و درصد آمیلوز کاهش نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت دانه؛ Aphelenchoides besseyi؛ Oryzae sativa | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,315 |