تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,925 |
تأثیر ماهیت متفاوت کربوهیدرات های غیرالیافی در جیره گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، بالانس انرژی، قابلیت هضم و الگوی مصرف خوراک در دوره انتقال | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 3، آذر 1394، صفحه 1-12 اصل مقاله (267.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
احمد شاهمرادی* 1؛ مسعود علیخانی2؛ احمد ریاسی2؛ غلامرضا قربانی3؛ نیما نادری4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران | ||
3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران | ||
4دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر جایگزینی تفاله چغندرقند با دانه جو در جیره گاوهای هلشتاین بر توازن انرژی، خوراک مصرفی، قابلیت هضم و رفتار مصرف خوراک در دوره انتقال انجام شد. در این آزمایش 24 راس گاو هلشتاین چند بار زایش، طی 28 روز پیش از تاریخ زایش مورد انتظار تا 24 روز پس از زایش استفاده شدند. گاوها بهطور تصادفی به سه تیمار آزمایشی اختصاص یافتند؛ تیمارهای آزمایشی در دوره پیش و پس از زایش بهشرح زیر بودند: 1)100 درصد جو، 2)75 درصد جو + 25درصد تفاله چغندرقند و 3)50 درصد جو+50 درصد تفاله چغندرقند. خوراک مصرفی روزانه در پیش و پس از زایش در تیمار 25 درصد تفاله چغندرقند (64/13 و 22/17) نسبت به دو تیمار دیگر بالاتر بود (0001/0P<). در دوران پیش و پس از زایش، خوراک مصرفی بر اساس درصد وزن بدن بهترتیب در تیمارهای 50 (01/2 و 31/2) و 25 (81/1 و 60/2) درصد تفاله چغندرقند بالاترین بود (0001/0P<). قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی در پیش و پس از زایش در بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت. pH شکمبهای در پس از زایش در تیمار بدون تفاله چغندرقند پایینترین (77/5) بود (05/0P<). در دوره پیش از زایش، گاوها در جیره بدون تفاله چغندرقند، ذرات باقیمانده روی الک 19 میلیمتر را بیشتر (74/102) و ذرات بزرگتر از 18/1 میلیمتر را کمتر (90/97) انتخاب کرده بودند (بهترتیب 05/0P< و 01/0P<). نتایج این آزمایش نشان داد که جایگزینی 25 درصد تفاله چغندرقند با جو در جیرههای دوره انتقال، میتواند با تاثیرگذاری بر خوراک مصرفی، سبب بهبود عملکرد دام و سلامت شکمبهای شود. | ||
کلیدواژهها | ||
الگوی مصرف خوراک؛ تفاله چغندر قند؛ دانه جو؛ دوره انتقال؛ قابلیت هضم | ||
مراجع | ||
شاهمرادی ا.، قربانی غ. و خوروش م. 1392. معرفی تکنیکهای مزرعهای جهت استخراج و اندازهگیری pH مایع شکمبه. صفحات 181 تا 183، کنگره ملی فن آوری های نوین در علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). Allen M. S. 2000. Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science, 83: 1598-1624.
American Society of Agricultural Engineers (ASAE). 1995. Method of determining and expressing fineness of feed material by sieving. pp. 461 in ASAE Standards 1995. ASAE, St. Joseph, MI.
Bailoni L., Ramanzin M., Simonetto A., Oblakov N., Schiavon S. and Bittante G. 1998. The effect of in vitro fermentation on specific gravity and sedimentation measurements of forage particles. Journal of Animal Science, 76: 3095–3103.
Beckman J. L. and Weiss W. P. 2005. Nutrient digestibility of diets with different fiber to starch ratios when fed to lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 88: 1015–1023.
Broderick G. A., Luchini N. D., Reynal S. M., Varga G. A. and Ishle V. A. 2008. Effect on production of replacing dietary starch with sucrose in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 91: 4801-4810.
Calsamiglia S., Blanch M., Ferret A. and Moya D. 2012. Is subacute ruminal acidosis a pH related problem? Causes and tools for its control. Animal Feed Science and Technology, 172: 42–45.
Clark P. W. and Armentano L. E. 1997. Influence of particle size on the effectiveness of beet pulp fiber. Journal of Dairy Science, 80: 898-904.
Dann H. M., Carter M. P., Cotanch K. W., Ballard C. S. and Grant R. J. 2007. Effect of partial replacement of forage neutral detergent fiber with by-product neutral detergent fiber in close-up diets on periparturient performance of dairy cows. Journal of Dairy Science, 90: 1789–1801.
Goff J. P. and Horst R. L. 1997. Physiological changes at parturition and their relationship to metabolic disorders. Journal of Dairy Science, 80: 1260–1268.
Gozho G. N., Plaizier J. C., Krause D. O., Kennedy A. D. and Wittenberg K. M. 2005. Subacute ruminal acidosis induces ruminal lipopolysaccharide endotoxin release and triggers an inflammatory response. Journal of Dairy Science, 88: 1399–1403.
Grummer R. R. 1995. Impact of changes in organic nutrient metabolism on feeding the transition dairy cows. Journal of Animal Science, 73: 2820-2833.
Hayirli A. and Grummer R. R. 2004. Factors affecting dry matter intake prepartum in relationship to etiology of peripartum lipid-related metabolic disorders; A review. Canadian Journal of Animal Science, 84: 337-347.
Kahyani A., Ghorbani G. R., Khorvash M., Nasrollahi S. M. and Beauchemin K. A. 2013. Effects of alfalfa hay particle size in high-concentrate diets supplemented with unsaturated fat: Chewing behavior, total-tract digestibility, and milk production of dairy cows. Journal of Dairy Science, 96: 1–10.
Kononoff, P. J., Heinrichs A. J. and Lehman H. A. 2003. The effect of corn silage particle size on eating behavior, chewing activities, and rumen fermentation in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 86: 3343–3353.
Mahjoubi E., Amanlou H., Zahmatkesh D., Ghelich Khan M. and Aghaziarati N. 2009. Use of beet pulp as a replacement for barley grain to manage body condition score in over-conditioned late lactation cows. Animal Feed Science and Technology, 153: 60–67.
Marounek M., Bartos S. and Brezina P. 1985. Factors influencing the production of volatile fatty acids from hemicellulose, pectin and starch by mixed culture of rumen microorganisms. Z. Tierphysiol. Tierernahg. u. Futtermittelkde, 53: 50–58.
Moallema U., Bruckentala I. and Sklanb D. 2004. Effect of feeding pregnant and non-lactating dairy cows a supplement containing a high proportion of non-structural carbohydrates on post-partum production and peripartum blood metabolites. Animal Feed Science and Technology, 116: 185–195.
Nasrollahi S. M., Khorvash M., Ghorbani G. R., Teimouri-Yansari A., Zali A. and Zebeli Q. 2012. Grain fermentability and marginal changes in forage particle size modulated digestive processes, and nutrient intake in dairy cows. Animal, 6: 1237–1245.
National Research Council. 2001. Nutrient requirements of dairy cattle, (7th ed.). National Academic Science, Washington, DC, USA.
Paton L. J., Beauchemin K. A., Veira D. M. and von Keyserlingk M. A. G. 2006. Use of sodium bicarbonate, offered free choice or blended into the ration, to reduce the risk of ruminal acidosis in cattle. Canadian Journal of Animal Science, 86: 429–437.
Poláková1 K., Kudrna1 V., Kodeš A., Hučko B. and Mudřík Z. 2010. Non-structural carbohydrates in the nutrition of high-yielding dairy cows during a transition period. Czech Journal of Animal Science, 55: 468–478.
Ramanzin M., Bailoni L. and Bittante G. 1994. Solubility, water-holding capacity, and specific gravity of different concentrates. Journal of Dairy Science, 77: 774–781.
SAS Institute. 2002. SAS User’s Guide: Statistics. Version 9.1. SAS Institute Inc., Cary, NC.
Schröder U. J. and Staufenbiel R. 2006. Invited review: methods to determine body fat reserves in the dairy cowwith special regard to ultrasonographic measurement of backfat thickness. Journal of Dairy Science, 89: 1–14.
Strobel H. J. and Russell J. B. 1986. Effect of pH and energy spilling on bacterial protein synthesis by carbohydrate-limited cultures of mixed rumen bacteria. Journal of Dairy Science, 69: 2941-2947.
Teimouri Yansari A., Valizadeh R., Naserian A., Christensen D. A., Yu P. and Shahroodi F. E. 2004. Effects of alfalfa particle size and specific gravity on chewing activity, digestibility, and performance of Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 87: 3912–3924.
Van Keulen V. and Young B. H. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 26: 119–135.
Vernon R. G. 2005. Lipid metabolism during lactation: a review of adipose tissue-liver interactions and the development of fatty liver. Journal of Dairy Research, 72(04): 460-469.
Voelker J. A. and Allen M. S. 2003a. Pelleted beet pulp substituted for high moisture corn: 1. Effects on feed intake chewing behavior, and milk production of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 86: 3542-3552.
Voelker J. A. and Allen M. S. 2003b. Pelleted beet pulp substituted for high-moisture corn: 3. Effects on ruminal fermentation, pH, and microbial protein efficiency in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 86: 3562-3570. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,208 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,480 |