تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,168 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,874 |
اثرات عصارههای آلی و آبی استخراج شده از توتیای دریایی خلیج فارس (Echinometra mathaei) بر سه سویه بیماریزای قارچ Candida | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 3، آذر 1393، صفحه 31-45 اصل مقاله (181.89 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیما راهی؛ بهروز حیدری* ؛ مهدی رسا | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر در رابطه با اثرات ضدقارچی اجزای مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei صورت گرفته است. گنادها، پوسته، خارها و بخشدهانی توتیای دریایی مورد مطالعه قرار گرفتند. از سویههای قارچی Candida albicans، Candida glabrata و Candida parapsilosis به دلیل بیماریزا بودن و شیوع فراوان آنها استفاده شد. توتیایدریایی از سواحل خلیج فارس جمعآوری شد و پس از کالبدشکافی، از بخش دهانی، گناد، پوسته و خار توتیای دریایی توسط سه حلال سدیم بافر فسفات، اتانول و استونیتریل عصارهگیری به عمل آمد. فعالیت ضدقارچی عصارهها، با استفاده از روش Well Diffusion، در دو غلظت 600 و µg/well 1500، مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدقارچی پوسته و گناد و همچنین خار (علیه یکی از سویههای قارچی) مشاهده شد. عصاره بخش دهانی در همه آزمایشها فاقد فعالیت ضدقارچی بود. بنابر نتایج، پیشنهاد میشود که بخش پوسته و گناد توتیایدریایی جهت استخراج ترکیبات موثر در مطالعات آینده، در اولویت قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
توتیای دریایی؛ خلیج فارس؛ قارچ Candida | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,281 |