تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,908 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,630 |
تعیین ارزش غذایی و بررسی امکان سیلو کردن بقایای کدو آجیلی با استفاده از کاه، سبوس گندم و اوره | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 2، شهریور 1394، صفحه 39-55 اصل مقاله (362.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
خلیل زابلی* 1؛ الهه واحدی2؛ حسن علی عربی3؛ احمد احمدی1 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی بقایای کدو آجیلی و بررسی امکان سیلو کردن آن با استفاده از کاه، سبوس گندم و اوره بود. دادهها با استفاده از آزمایش فاکتوریل 3×4 در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه شدند. ترکیب شیمیایی بقایای کدو آجیلی قبل از سیلو کردن تعیین شد. قبل از تهیه سیلو، کاه گندم، سبوس گندم و اوره (به ترتیب با نسبتهای 90، 8 و 2 درصد) مخلوط شدند. سپس بقایای کدو با مخلوط تهیه شده در نسبتهای مختلف سیلو شدند که شامل 70، 75، 80 و 85 درصد بقایای کدو و به ترتیب 30، 25، 20 و 15 درصد مخلوط بود. مواد سیلو شده 30 و 60 روز پس از سیلو کردن باز شدند. ارزش غذایی مواد سیلو شده با استفاده از آزمون تولید گاز در زمانهای صفر، 30 و 60 روز پس از سیلو کردن تعیین شد. کربوهیدراتهای محلول در آب، ماده خشک، خاکستر خام، پروتئینخام و چربی خام بقایای کدو آجیلی قبل از سیلو کردن به ترتیب 81/6، 68/9، 46/11، 69/21 و 87/5 درصد بود. با افزایش نسبت بقایای کدو در مواد سیلویی، مقدار pH و ازت آمونیاکی کاهش، ولی ظرفیت بافری و کربوهیدراتهای محلول باقیمانده افزایش یافت. دادههای حاصل از آزمون تولید گاز نشان داد که سطح بقایای کدو اثر معنیداری بر بخشهای b (پتانسیل تولید گاز) و L(زمان تاخیر) نداشت، اما بر بخش C(سرعت تخمیر و تولید گاز) اثر معنیداری داشت (05/0P<). به طور کلی نتایج نشان داد سیلو کردن بقایای کدو با استفاده از مخلوط کاه گندم، سبوس گندم و اوره به مدت 30 روز میتواند روش مناسبی برای حفظ مواد مغذی آن باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون تولید گاز؛ ترکیب شیمیایی؛ سیلو کردن؛ ظرفیت بافری؛ کدو آجیلی | ||
مراجع | ||
نیکخواه ع.، امانلو ح. 1381. مواد مغذی مورد نیاز گاوهای شیری (ترجمه). انتشارات دانشگاه زنجان. ابرقویی م. ج.، علیپور د. و روزبهان ی. 1386. مقایسه ترکیبات شیمیایی دو نمونه تفاله زیتون هسته دار و بدون هسته با تفاله سیلو شده و تعیین ضرایب هضمی نمونههای شاهد تفاله زیتون، دومین کنگره علوم دامی و آبزیان کشور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، صفحات 131-134. مختارپور غ. ر. 1370. انتخاب بهترین روش تهیه سیلوی بقایای کدو آجیلی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران.
Alfawaze M. A. 2004. Chemical composition and oil characteristics of pumpkin (Cucurbita maxima) seed kernels. Journal of the science of food and agriculture, 129:5-18.
Alipour D. and Rouzbehan Y. 2007. Effects of ensiling grape pomace and addition of polyethylene glycol on in vitro gas production and microbial biomass yield. Animal Feed Science and Technology, 137: 138-149.
AOAC. 1990. Official methods of analysis. 15th edition. Association of Analytical chemists, Arlington, U.S.A.
Bai C. S., Zhang R. Z. Jiang C. Yan R. Han J. G. Zhu Y. and Zhang Y. J. 2011. Characterization of carbohydrate fractions and fermentation quality in ensiled alfalfa treated with different additives. African Journal of Biotechnology, 10(48): 9958-9968.
Balabanli C., Albayrak S. Turk M. and Yuksel O. 2010. A research on determination of hay yields and silage qualities of some vetch + cereal mixtures. Turkish Journal of Field Crops, 15(2): 204-209.
Blummel M., Makkar H. P. S. and Becker K. 1997. In vitro gas production: A technique revisited. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 77: 24-34.
Broderick G. A. and Kang J. H. 1980. Automated simultaneous determination ammonia and total acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy science, 63: 64-65.
Denek N. and Can A. 2006. Feeding value of wet tomato pomace ensiled with wheat straw and wheat grain for Awassi sheep. Small Ruminant Research, 65: 260-265.
Deraize R. E. 1961. Routine analysis of carbohydrate and lignin in herbage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 12: 152-159.
Faitfull N. T. 2002. Methods in Agricultural Chemical Analysis: a Practical Handbook. CAB International. pp: 304.
Feed and agriculture organization of the United Nations. 2014. retrieved octoder 2014, from http:// Faostat. Fao.org.
France J., Dijkstra J., Dhanoa M. S., Lopez S. and Bannink. A. 2000. Estimating the extent of degradation of ruminant feeds from a description of their gas production profile observed in vitro: derivation of models and other mathematical considerations. British Journal of Nutrition, 83: 143-150.
Getachew G., Blummel M. Makkar H.P.S. and Becker K. 1998. In vitro gas measuring techniques for assessment of nutritional quality of feeds: a review. Animal Feed Science Technology. 72:261-281.
Getachew G., de Peters E. J. and Robinson P. H. 2004. In vitro gas production provides effective method for assessing ruminant feeds. California Agriculture, 58: 1-12.
Hashemi A. and Razzaghzadeh S. 2007. Investigation on the possibility of ensiling Cucurbita (Cucurbita pepo) residue and determination of best silage formula. Journal of animal and Veterinary Advances, 6(12): 1450-1452.
Jasaitis D. K., Wohlt J. E. and Evans J. L. 1987. Influence of feed ion content on buffering capacity of ruminant feedstuffs in vitro. Journal of Dairy science, 70: 1391-1403.
Kim M. Y., Kim E. J., Kim Y. N., Choi C. and Lee B. H. 2012. Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutrition Research and Practice, 6(1): 21-27.
Kordi M. and Naserian A. A. 2012. Influence of wheat bran as a silage additive on chemical composition, in situ degradability and in vitro gas production of citrus pulp silage. African Journal Biotechnology, 11(63): 12669-12674.
Kozloski G. V., Sengar C. C. D., Perottoni J. and Bonnecarrere Sanchez L. M. 2006. Evaluation of two methods for ammonia extraction and analysis in silage samples. Animal Feed Science and Technology, 127: 336-342.
Le Ruyet P., Tucker W. B., Hogue J. F., Aslam M. and Lema M. 1992. Influence of dietary fiber and buffer value index on the ruminal milieu of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 75: 2394-2408.
Makkar H. P. S. 2005. In vitro gas methods for evaluation of feeds containing phytochemicals. Animal Feed Science and Technology, 123 -124: 291-302.
McDonald P., Edwards R. A. Greenhalgh J. F. D. and Morgan C. A. 2002. Animal Nutrition 6th ed. Longman, London, UK, pp: 451-464.
McDonald P., Henderson A. R. and Herson S. J. E. 1991. The Biochemistry of Silage, 2nd edition. Chalcombe Publication, Marlow, UK.
Menke K. H. and Steingass H. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysesand gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28: 7-55.
Menke K. H., Raab L., Salewski A., Steingass H., Fritz D. and Schneider W. 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminant feeding stuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor. Journal of the Science of Food and Agriculture, 93: 217-222.
Moharrey A. 2007. The determination of buffering capacity of some ruminant's feedstuff and their cumulative effects on TMR ration. American Journal of Animal and Veterinary Sciences, 2(4): 72-78.
Ottenstein D. M. and Bartley D. A. 1971. Improved gas chromatography separation of free acids C2-C5 in dilute solution analytical chemistry. Journal of analytical chemistry, 43(7): 952-955.
Pettersson K. and Lindgren S. 1989. The influence of the carbohydrate fraction and additives on silage quality. Grass and Forage Science, 45: 223.
Pirmohammadi R., Rouzbehan Y., Rezayazdi K. and Zahedifar M. 2006.Chemical composition, digestibility and in situ degradability of dried and ensiled apple pomace and maize silage. Small Rumin Research, 66: 150-155.
Razzaghzadeh S., Amini-Jabalkandi J. and Hashemi A. 2007. Effects of different levels of pumpkin (Cucurbita pepo) residue silage replacement with forage part of ration on male buffalo calves fattening performance. Research Journal of Animal Sciences, 1(3): 95-96.
Rezaei J., Rouzbehana Y. and Fazaeli H. 2009. Nutritive value of fresh and ensiled amaranth (Amaranthus hypochondriacus) treated with different levels of molasses. Animal Feed Science and Technology, 151: 153–160.
SAS. 2004. SAS® 9.1 SQL Procedure User’s Guide; Statistics. Statustical Analysis System Institute Inc., Cary, NC. USA.
Seglar B. 2003. Fermentation Analysis and Silage Quality Testing. Global Agronomy and Nutritional Science.
Simsek M., Can A., Denek N. and Tonkaz T. 2011. The effects of different irrigation regimes on yield and silage quality of corn under semi-arid conditions. African Journal Biotechnology, 10(3): 5869-5877.
Thomas C., Wilson R. F., Wilkins R. J. and Wilkinson J. M. 1975. The utilization of maize silage for intensive beef production: II. The effect of urea on silage fermentation and on the voluntary intake and performance of young cattle fed maize silage-based diets. Journal of Agriculture Science, 84: 365-372.
Van soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarchpolysaccharides (NSP) in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583–3597.
Yahaya M. S., Kawai M., Takashashi J., Matsuoka S., Goto M. and Karita S. 2003. Effect of prolonging the time prioer to fillinginto the silo on degradation and digestibility of structural carbohydrates of orchardgrass. Journal of Animal and Veterinary Advances, 2(3): 133-137.
Zhang J. S., Kumai S. and Fukumi R. 1997. Effects of temperature, moisture and cellulose on the fermentation quality and chemical composition of naked barley (Hordeum Vulgare L.) straw silage. Grassland Science, 43: 95-102. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,510 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,367 |