دانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Investigation on genetic diversity of Epeorus along Gamasiab River in different seasonsبررسی پروفایل طولی تنوع ژنتیکی جنس Epeorus رودخانه گاماسیاب در فصول مختلف سال120329910.22124/japb.2019.9095.1207FAلیماطیبیاستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانهادیپورباقردانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایرانحمیدفرحمنداستاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایرانJournal Article20171122This study was conducted to determine the profile of <em>Epeorus</em> genetic diversity along the Gamasiab River. The sampling was done from four stations ranged source of the river downward, about 500 meters from each other, in four seasons with three replications from the middle and riverside of the river by the Surber sampler. After isolation and fixation of the <em>Epeorus</em>, the DNA extraction steps were performed and the quality of DNA was investigated on the electrophoresis gel. After gene amplification using specific cytochrome oxidase subunit I (COI) primers, PCR products were sequenced. Sequencing was performed with MEGA 6 software. Molecular investigations indicated that the reduction of genetic diversity at station 2 exposed to wastewater and trout farm effluents, especially in the seasons which are associated with decreasing water charge.این مطالعه با هدف بررسی تنوع ژنتیکی جنس <em>Epeorus</em> در طول رودخانه گاماسیاب انجام شد. نمونهبرداری از <em>Epeorus</em>ها از چهار ایستگاه به ترتیب از سرچشمه رودخانه به سمت پایین با فاصله حدود 500 متر از یکدیگر، در چهار فصل سال و با سه تکرار از قسمتهای جانبی و وسط رودخانه توسط نمونهبردار سوربر صورت گرفت. پس از جداسازی و فیکس <em>Epeorus</em>ها، مراحل استخراج DNA انجام و کیفیت آنها روی ژل الکتروفورز بررسی شد. سپس تکثیر ژن مورد مطالعه (سیتوکروم اکسیداز-1) با استفاده از آغازگرهای مشخص انجام شد و محصولات PCR توالییابی شد. همردیفسازی، بررسی و مقایسه توالیها با نرمافزار MEGA 6 صورت گرفت. بررسیهای مولکولی حاکی از آن بود که کاهش تنوع ژنتیکی در ایستگاه شماره 2 که در معرض آلودگی پساب کارگاه تکثیر و پرورش ماهی قرار داشت به ویژه در فصولی که رودخانه با کاهش دبی آب مواجه شده بود، مشهود است.https://japb.guilan.ac.ir/article_3299_27fdc73c66092b58c0852c3c5ec23ccc.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Effect of various dietary levels of highly unsaturated fatty acids and polyunsaturated fatty acids on some morphometric features of duodenum in newly weaned rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvaeاثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخصهای ریختسنجی روده پیشین لارو قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)2138330010.22124/japb.2019.9124.1211FAفرزانهنوریاستادیار پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراناحمدایمانیاستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایرانسعیدحاجی نژادکارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایرانکوروشسروی مغانلواستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایرانJournal Article20171129The present study was to investigate the effect of various dietary levels of unsaturated fatty acids (HUFA and PUFA) on some morphometric features of duodenum in newly weaned rainbow trout larvae. Therefore, eight different experimental diets consisted of various dietary levels of HUFA (0, 0.5, 1 and 2 percent) at a fixed dietary PUFA of 20 percent (the first experiment) and various dietary PUFA levels (10, 20, 30 and 40 percent) at a fixed dietary HUFA of 8 percent (the second experiment) were formulated. Stocking density of larvae was 100 larvae per each container and the experiments lasted for six weeks. At the end of the experiments, six fish were randomly taken and the proximal intestine was dissected out and fixed for classical histological studies. In the first experiment concomitant with any increase in dietary HUFA content, epithelial thickness and villous height significantly decreased (P<0.05) and according to the results the appropriate HUFA level could be 0.5 percent of the dietary lipid moiety. However, in the second experiment only villous height of duodenum was affected by experimental diets (P<0.05) and villous height was the highest (207.2±10.3μm) at PUFA level of 20 percent of the total dietary lipid. In conclusion, it is recommended that in the case of using vegetable oils in feed formulation (to replace marine lipid sources) led to higher PUFA levels, dietary HUFA levels could be increased to eight percent for keeping normal intestine morphometry.هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب جیره غذایی (HUFA و PUFA) بر برخی شاخصهای ریختسنجی روده پیشین لاروهای ماهی قزلآلای رنگینکمان در شروع تغذیه آغازین بود. بنابراین هشت جیره غذایی مختلف شامل جیرههای حاوی سطوح مختلف HUFA شامل صفر، 5/0، 1، 2 درصد در سطحPUFA برابر 20 درصد (آزمایش نخست) و سطوح مختلف PUFA شامل 10، 20، 30 و 40 درصد در سطح HUFA معادل 8 درصد چربی جیره غذایی (آزمایش دوم) تنظیم شد. تراکم لاروها در هر مخزن پرورشی 100 قطعه بود و آزمایش به مدت شش هفته به طول انجامید. در پایان آزمایش، از هر تیمار شش قطعه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و قسمت ابتدایی روده کوچک آنها برای مطالعات بافت شناسی کلاسیک نمونهبرداری شد. در آزمایش نخست با افزایش سطح HUFA جیره غذایی، ضخامت اپیتلیوم و ارتفاع چینهای روده (Villi) کاهش یافت (05/0>P) و سطح مناسب HUFA در این آزمایش 5/0 درصد تشخیص داده شد. همچنین در آزمایش دوم تنها ارتفاع چین بخش پیشین روده تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P) و در سطح PUFA 20 درصد از چربی کل جیره، ارتفاع چین (3/10±3/207 میکرومتر) از بیشترین میزان برخوردار بود. بنابراین توصیه میشود در صورت استفاده از منابع روغن گیاهی (جایگزینی منابع دریایی با منابع گیاهی) که موجب افزایش میزان PUFA جیره غذایی میشود، سطح اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره میتواند تا هشت درصد افزایش یابد تا ساختار طبیعی بافت روده حفظ شود.https://japb.guilan.ac.ir/article_3300_9452fe496e9f48d1083890c8b45526ef.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Structure pattern of Rotifer (Cuvier, 1798) in Pirbazar, Sheyjan, Bahmbar regions in Anzali Wetland and its relationship with environmental Indexesالگوی ساختاری روتیفر (Rotifera Cuvier, 1798) مناطق پیربازار، شیجان و بهمبر در تالاب انزلی و ارتباط آن با شاخصهای محیطی3960330110.22124/japb.2019.9165.1212FAقاسمناصر علویدکتری زیستشناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانعلیبانیدانشیار گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایراندانشیار گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوزه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانسیامکباقریاستادیار پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایرانJournal Article20171129Rotifers are important as being alive food for fish larvae aquaculture and as bio-indicator for evaluating the water quality of wetland ecosystems. In the present study, the sampling of rotifers carried out in three regions of the Anzali wetland including Pirbazar, Sheyjan and Bahambar, during 2016-2017. In this investigation, 29 genera of rotifer from 17 families belonging to the two subclasses of Monogononta and Bdelloidea were identified in the sampled region. The highest and lowest abundance of rotifers observed in Pirbazar during summer and in Bahmbar during winter, respectively. Results of CCA revealed a positive correlation between rotifers’ density and temperature, pH, total phosphorus and total nitrogen and also a negative correlation with dissolved oxygen in Pirbazar region. The abundance of some rotifer genera such as <em>Filinia</em>, <em>Brachionus</em> and <em>Polyarthra</em> showed a positive correlation with temperature and <em>Keratella</em> abundance had a negative correlation with dissolved oxygen. Based on the TRIX index, the water of Pirbazar region was richer than Sheyjan and Bahmber regions.روتیفرها به عنوان غذای زنده برای تغذیه لارو ماهیان و همچنین به عنوان گونههایی که در اکوسیستمهای تالابی میتوانند شاخص مناسبی در راستای تعیین کیفیت آب و تشخیص میزان یوتریفیکاسیون (پرغذایی) محسوب شوند، حائز اهمیت هستند. بررسی روتیفرها در سه منطقه پیربازار، شیجان و بهمبر طی سال 96-1395 به صورت ماهانه انجام شد. تعداد 29 جنس از 17 خانواده متعلق به دو زیر راسته Monogononta و Bdelloidea در مناطق نمونهبرداری شناسایی شد. بیشترین فراوانی روتیفرها در فصل تابستان در منطقه پیربازار و کمترین آنها در فصل زمستان در بهمبر بود. نتایج تحلیل تطبیق متعارف (CCA) نشان داد در منطقه پیربازار به دلیل آلودگی زیاد، روتیفرها با عوامل محیطی دما، pH، فسفر کل و نیتروژن کل همبستگی مثبت و با اکسیژن محلول همبستگی منفی وجود داشت. تراکم جنسهای <em>Filinia</em>، <em>Brachionus</em> و <em>Polyarthra</em> از روتیفرها با دمای آب همبستگی مثبت و قوی و جنس <em>Keratella</em> با اکسیژن محلول همبستگی منفی داشت. همچنین منطقه پیربازار بر اساس شاخص تروفی تریکس نسبت به منطقه شیجان و بهمبر غنیتر بود.https://japb.guilan.ac.ir/article_3301_13ac99be2f8785e65a9e018b63200696.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Effect of Sargassum ilicifolium alcoholic extract on growth, feed, body composition and digestive enzymatic activities in Mugil cephalusاثر عصاره الکلی جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) بر رشد، تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus)6178333310.22124/japb.2019.9404.1218FAسراجبیتااستادیار گروه شیلات، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارپریااکبریاستادیار گروه شیلات، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارفرزانهسلطانپوردانشگاه دریانوردی چابهار گروه شیلاتJournal Article20180102This experiment was conducted to evaluate the effect of different levels of supplementation of algae <em>Sargassum ilicifolium</em> on the growth performances, feed indices, body composition and digestive enzymatic activities of grey mullet (<em>Mugil cephalus</em>) for 60 days. The experiment was conducted in a completely randomized design with 120 of grey mullet (with average weight of 11.77±1.07g) divided in 4 treatments and 3 replicates (n=10 in each replicate) and included: 0, 5, 10 and 15 g algal extract per Kg diet. The results showed that at the end of experiment, the highest final weight (FW), specific growth ratio (SGR) and protein efficiency rate (PER) were observed in treatment 4 (15g/Kg). The highest crude protein, moisture and amylase, lipase, protease activities the lowest crude lipid were observed in treatment 4. However no significant difference were observed in amylase activity, between 10 and 15g extract per Kg diet (P>0.05). Overall, the results of the experiment revealed that grey mullet fed with 15g <em>S. ilicifolium</em> per Kg diet showed better growth performance, feed utilization, body composition and digestive enzymatic activities than control group, and could suggest for grey mullet.مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر عصاره جلبک سارگاسوم (<em>Sargassum ilicifolium</em>) بر شاخصهای رشد، تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی کفال خاکستری با میانگین وزنی 07/1±77/11 گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (10 قطعه ماهی در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از عصاره جلبک) و سه تیمار با اضافه کردن مقادیر 5، 10 و 15 گرم عصاره جلبک سارگاسوم به هر کیلوگرم جیره، تقسیمبندی شدند. نتایج به دست آمده در پایان آزمایش نشان داد که بالاترین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و کارایی مصرف پروتئین مربوط به تیمار 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره بود. بیشترین میزان پروتئین خام، فعالیت آنزیمهای پروتئاز، آمیلاز و لیپاز و کمترین میزان چربی در گروه حاوی 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره مشاهده شد. هر چند از نظر فعالیت آنزیم آمیلاز بین گروه 10 و 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0<P). در کل، نتایج این مطالعه نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 گرم عصاره جلبک سارگاسوم در کیلوگرم جیره عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیمهای گوارشی بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند و استفاده از 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره ماهی کفال خاکستری توصیه میشود.https://japb.guilan.ac.ir/article_3333_afaff94615b26204de03fd7652559da0.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220The effect of different aquatic habitats on photosynthetic and non-photosynthetic pigments, protein and peroxidase enzyme activity in Azolla filiculoides Lamتاثیر زیستگاههای متفاوت آبی بر میزان رنگدانههای فتوسنتزی و غیرفتوسنتزی، پروتئین و فعالیت آنزیم پراکسیداز در سرخس آبزی Azolla filiculoides Lam79101333410.22124/japb.2019.9494.1228FAمهساجانبازدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایرانطاهره الساداتآقاجانزادهاستادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسرناصرجعفریدانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایرانJournal Article20180119The growth and development of aquatic plants depends to environmental factors such as light, temperature, dissolved oxygen, pH, organic and mineral materials. The purpose of this study was to investigate some physiological responses of <em>Azolla filiculoides</em> Lam. to the pH, electrical conductivity, salinity and dissolved oxygen in different aquatic habitats of Babolsar city. <em>Azolla</em> in green and red colors was collected from the canal around the rice field and rice field in Ojaksar area and Azizak wetland in four replicates and transferred to the laboratory. The study of water parameters showed the pH level among the habitats was slightly but significantly different and the rice field had significantly higher electrical conductivity, salinity and lower soluble oxygen content than the other habitats. The results showed the content of pigments, protein and peroxidase activity in both <em>Azolla</em> collected from rice field were significantly higher than those of other two habitats. Although the percentage of dry matter, protein, anthocyanin, total nitrogen and phosphorus content of red <em>Azolla</em> in all tree habitats were significantly higher than the green <em>Azolla</em> and it seems the red <em>Azolla</em> has probably a higher ability to absorb the essential elements and synthesize organic compounds than the green <em>Azolla</em>.رشد و نمو گیاهان آبزی به عواملی مانند نور، دما، اکسیژن محلول، pH و همچنین مواد آلی و معدنی بستگی دارد. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه برخی پاسخهای فیزیولوژیکی سرخس آبزی<em>Azolla filiculoides</em> Lam. به شاخصهای pH، هدایت الکتریکی، شوری و اکسیژن محلول در زیستگاههای متفاوت آبی حومه شهرستان بابلسر بود. <em>Azolla </em>از کانال آبی اطراف شالیزار و شالیزار در منطقه اجاکسر و تالاب عزیزک در 4 تکرار و در دو رنگ سبز و قرمز جمعآوری و به آزمایشگاه منتقل شد. مطالعه شاخصهای آب نشان داد، میزان pH در بین زیستگاهها تفاوت اندک معنیداری داشت و شالیزار از نظر آماری دارای بالاترین میزان هدایت الکتریکی، شوری و پایینترین مقدار اکسیژن محلول بود. بر اساس نتایج این مطالعه، میزان رنگدانهها، پروتئین و فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو نوع <em>Azolla </em>در شالیزار به طور معنیداری نسبت به دو منطقه دیگر بیشتر بود. گر چه درصد ماده خشک، میزان پروتئین، آنتوسیانین، نیتروژن و فسفر کل <em>Azolla</em> قرمز در تمام مناطق بررسی شده، به صورت معنیداری بیشتر از <em>Azolla </em>سبز بود که به نظر میرسد <em>Azolla </em>قرمز احتمالا توانایی بالاتری به جذب عناصر ضروری و تولید ترکیبات آلی نسبت به <em>Azolla </em>سبز دارد.https://japb.guilan.ac.ir/article_3334_f8421bf39f76d6b9f924c380a784421e.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Effect of dietary lecithin and conjugated linoleic acid (CLA) on some immune indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)103120333510.22124/japb.2019.9737.1232FAدریافاتحیدانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه،ارومیه، ایرانکوروشسروی مغانلوگروه شیلات،دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیهناصرآقپژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانسید میثمابطحی فروشانیگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراناحمدایمانیگروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه.Journal Article20180506The present study was to investigate the effect of dietary conjugated linoleic acid (CLA) at various inclusion levels of lecithin on immune indices of rainbow trout. To do so, 600 rainbow trout with an average body weight of 100±10g were randomly allotted into 10 distinct treatments comprised of various combinations of three dietary inclusion levels of lecithin (2, 3 and 4%) and CLA (1, 2 and 3%) along with a control group (devoid of CLA and lecithin) for 70 days. At the end of the experiment, immune parameters including lysozyme activity, complementary pathway, total antibody, lymphocyte proliferation and phagocytic power of the neutrophil (NR assay) were assayed. Lysozyme activity, complement pathway and total antibody content of serum of those fish fed diet containing 4% lecithin were affected by dietary CLA level to extent that lysozyme activity was the highest at 1% of CLA, while complement pathway and total antibody content of serum were the highest in diets containing 2% CLA (P<0.05). Lymphocyte proliferation of those fish fed diet containing at least 3% lecithin along with 2% CLA was the highest (P<0.05), and NR was significantly increased in those fish received diet included with at least 2% lecithin and 1% CLA (P<0.05). In conclusion, dietary incorporation of at least 1% CLA along with 3% lecithin could improve immune parameters of rainbow trout.مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر افزودن اسید لینولئیک مزدوج (CLA) به جیره غذایی در سطوح مختلف لسیتین جیره غذایی بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان صورت گرفت. تعداد 600 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 10±100 گرم در 10 تیمار آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم و به مدت 70 روز با جیره غذایی مختلف پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی، تلفیقی از سطوح مختلف لسیتین (2، 3 و 4 درصد) و CLA (1، 2 و 3 درصد) شامل 9 گروه آزمایشی و یک گروه شاهد (بدون افزودن مقادیر اضافی لسیتین و CLA) بود. در پایان دوره، شاخصهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان، آنتیبادی کل سرم، تکثیر لنفوسیت و قدرت بیگانهخواری سلولهای نوتروفیل (آزمایش برداشت NR) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان و آنتیبادی کل سرم در سطح 4 درصد لسیتین، تحت تاثیر سطوح مختلف CLA جیره غذایی قرار گرفتند و بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم در سطح 1 و مسیر فرعی کمپلمان و آنتیبادی کل در سطح 2 درصد CLA مشاهده شد (05/0>P). شاخص تکثیر لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی حداقل 3 درصد لسیتین و 2 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P) و شاخص فاگوسیتوز در تیمار تغذیه شده با جیره غذایی دارای حداقل 2 درصد لسیتین و 1 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P). در کل، افزودن حداقل 1 درصد CLA به همراه 3 درصد لسیتین به عنوان مکمل غذایی، میتواند سبب بهبود شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان شود.https://japb.guilan.ac.ir/article_3335_dd0b65bef895944004d16dd80e3ae7e2.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Isolation and identification of phosphate solubilizing bacteria from warm-water fish farms as phosphate biofertilizer candidatesجداسازی و شناسایی باکتریهای حل کننده فسفات از مزارع پرورش ماهیان گرمابی به عنوان کاندیدای کود زیستی فسفره121140333610.22124/japb.2019.9374.1217FAمصطفیآرمندهدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشگاه تربیت مدرس، نورنعمت اللهمحمودیاستادیار گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندرانعلیرضافلاح نصرت آباددانشیار گروه میکروبیولوژی خاک، موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرجJournal Article20171229The bio-availability of phosphorus for primary producers is reduced mainly due to the formation of complex with cations and organic matter in warm-water fish ponds. Therefore, the most important new approaches for increasing water-soluble phosphate that are consistent with the principles of sustainable agriculture are the use of phosphate solubilizing and mineralizing bacteria (PSB). For this purpose, sampling of the sediment of warm-water fish ponds in central regions of Mazandaran province was carried out. Isolation and identification of bacteria were performed using by National Botanical Research Institute (NBRIP) medium and 16s rRNA gene sequence. The ability of strains to grow in the range of environmental parameters of warm-water fish ponds was also evaluated. In the present study, a total of 64 PSB strains were isolated, among these, 11 stronger PSBs were including <em>Pseudomonas taiwanensis</em> (Persian<sub>1</sub> and Persian<sub>2</sub>), <em>P. putida</em> (Persian<sub>3</sub>), <em>P. umsongensis</em> (Persian<sub>4</sub> and Persian<sub>5</sub>), <em>P. kilonensis</em> (Persian<sub>6</sub>), <em>P. frederiksbergensis</em> (Persian<sub>7</sub>, Persian<sub>8</sub> and Persian<sub>9</sub>), <em>P. deceptionensis</em> (Persian<sub>10</sub>) and <em>Acinetobacter lactucae</em> (Persian<sub>11</sub>) had the best performance in solubilizing insoluble phosphates. The results showed that these strains have a high ability to dissolve insoluble phosphate compounds and grow well under the environmental parameter of warm-water fish ponds.قابلیت دسترسی زیستی فسفر برای تولیدکنندگان اولیه در استخرهای پرورش ماهیان گرمابی عمدتا به واسطه تشکیل کمپلکس با کاتیونها و مواد آلی به شدت کاهش مییابد. در این راستا، برای افزایش فسفات محلول در آب منطبق بر اصول کشاورزی پایدار، استفاده از باکتریهای حل کننده فسفات که دارای توانایی انحلال ترکیبات نامحلول معدنی و آلی فسفات هستند، بسیار ضروری است. با این هدف، نمونهبرداری از رسوبات مزارع پرورش ماهیان گرمابی در نواحی مرکزی مازندران انجام شد. جداسازی باکتریها با استفاده از محیط کشت اختصاصی NBRIP (National Botanical Research Institute's Phosphate Growth Medium) انجام شد و سپس سویهها با روش توالییابی ژن rRNA S16 شناسایی شدند. به علاوه، تاثیر تغییرات دما، pH و شوری (منطبق با شرایط محیطی مزارع پرورش ماهیان گرمابی) بر رشد و زندهمانی سویهها بررسی شد. در مطالعه حاضر، 64 سویه جداسازی شد که از میان آنها 11 سویه شامل <em>Pseudomonas taiwanensis</em> (Persian<sub>1</sub> و Persian<sub>2</sub>)، <em>P. putida </em>(Persian<sub>3</sub>)، <em>P. umsongensis </em>(Persian4 و Persian<sub>5</sub>)، <em>P. kilonensis</em> (Persian<sub>6</sub>)،<em>P. frederiksbergensis</em> (Persian<sub>7</sub>، Persian<sub>8</sub> و Persian<sub>9</sub>)، <em>P. deceptionensis</em> (Persian<sub>10</sub>) و <em>Acinetobacter lactucae</em> (Persian<sub>11</sub>) به عنوان سویههای موثرتر در انحلال فسفر انتخاب شدند. به طور کلی نتایج نشان داد که این سویهها علاوه بر داشتن توانایی در انحلال ترکیبات نامحلول فسفر، قابلیت رشد مطلوبی در شرایط استخرهای پرورش ماهیان گرمابی داشتند.https://japb.guilan.ac.ir/article_3336_21fbfd85e1b1ca7e8ec9b578d5187f14.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Effect of silver nanoparticles on growth, chlorophyll content and phenolic compounds of Nannochloropsis oculataتاثیر نانوذرات نقره بر رشد، میزان کلروفیل و ترکیبات فنولی ریزجلبک Nannochloropsis oculata141154333710.22124/japb.2019.9862.1234FAنسرینفاضلیاندانشجوی دکتری، گروه زیستشناسی گیاهی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریزJournal Article20180223Silver nanoparticles (Ag NPs) have been widely used in various industries, thus inevitably released into the aquatic ecosystem. Microalgae have important role in aquatic ecosystem, so in this study, the effect of different concentrations of Ag NPs (0, 1, 5, 10, 25 and 50 mg/L) investigated on <em>Nannochloropsis oculata</em>. The results showed that the growth rate and the content of chlorophyll a significantly decreased in algal cells treated with Ag NPs compared to control. Also, the content of carotenoids significantly increased, while the phenolic compounds significantly decreased in response to Ag NPs. Increase of carotenoids probably is a defensive response in this microalga under stress condition. The TEM images of algae cells treated with Ag NPs showed that NPs damaged the algal cell wall.کاربرد گسترده نانوذرات نقره در صنایع مختلف باعث رهاسازی آنها به اکوسیستم آبی میشود. ریزجلبکها در اکوسیستمهای آبی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. از این رو در پژوهش حاضر، تاثیر غلظتهای مختلف نانوذرات نقره (0، 1، 5، 10، 25 و 50 میلیگرم در لیتر) بر ریزجلبک <em>Nannochloropsis oculata</em> بررسی شد. نتایج نشان داد که نرخ رشد و مقدار کلروفیل a در سلولهای تیمار شده با نانوذرات نقره به طور معنیداری نسبت به شاهد کاهش یافت. همچنین مقدار کاروتنوئیدها به طور قابل توجهی افزایش یافت. در حالی که ترکیبات فنولی به طور معنیداری در پاسخ به نانوذرات نقره کاهش یافت. افزایش کاروتنوئیدها احتمالا روش دفاعی این ریزجلبک در پاسخ به تنش ناشی از نانوذرات است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی گذاره (TEM) سلولهای جلبکی تیمار شده با نانوذرات نقره نیز نشان داد که نانوذرات به دیواره سلولی جلبک آسیب میرساند.https://japb.guilan.ac.ir/article_3337_a49fa47e6b03b62946b7e5946db37659.pdfدانشگاه گیلانفیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان2345-39666420190220Effect of Pediococcus acidilactici probiotic and Agaricus bisporus prebiotic supplements on the expression of immune-related genes in common carp (Cyprinus carpio) exposed to silver nanoparticlesتاثیر مکملهای غذایی پروبیوتیک Pediococcus acidilactici و پریبیوتیک Agaricus bisporus بر بیان ژنهای مرتبط با ایمنی در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانونقره155174333810.22124/japb.2019.9818.1233FAسید رضاخالقیکارشناس ارشد بومشناسی آبزیان شیلاتی، گروه بوم شناسی آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسید علی اکبرهدایتیدانشیار گروه تولید و بهرهبرداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان0000-0002-3014-1926حدیثهکشیریاستادیار گروه تولید و بهرهبرداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانحامدپاکنژاددانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسید حسینحسینی فردانشیار گروه تولید و بهرهبرداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20180219The aim of this study was to evaluate the effects of food supplements <em>Pediococcus acidilactici</em> probiotic and <em>Agaricus bisporus</em> prebiotic separate and together (synbiotics) on the expression of immune-mediated genes (TNF-1α, IL-8 and LYZ-c) in common carp exposed to silver nanoparticles. For this aim, 180 carp with an average weight of 29.6±0.4g were divided into four groups of probiotic, prebiotic, combined and control (feeding with no supplements) and were fed for 8 weeks. After the end of feeding period, the fish were exposed to the concentration of sub-acute nano-silver (1mg/L) for 14 days. Sampling from the intestinal tissue was performed to measure the expression of these genes during days 1, 7 and 14. The expression of TNF-1α gene increased significantly with probiotic and periotic dietary supplementation during increasing days of exposure to nano-silver (P<0.05).The expression level of this gene was increased in the 14 days treatments (1.61) compared to other treatments. Expression of IL-8 and LYZ-c genes was highest on 1st day of exposure. However, on the 7<sup>th</sup> and 14<sup>th</sup> days of exposure to the nano-silver, the expression of these two genes decreased significantly (P<0.05). However, in spite of the use of synbiotics supplementation in diet, it was not superior to their separate use. Separate or combined use of <em>P. acidilactici</em> as a probiotic and <em>A. bisporus</em> as a prebiotic in the diet can increase the relative expression of TNF-1α gene in common carp exposed to nanosilver. Also, these supplements did not affect the expression of IL-8 and LYZ-c genes.هدف از این پژوهش ارزیابی اثرات مکملهای غذایی پروبیوتیک <em>Pediococcus acidilactici</em> و پریبیوتیک <em>Agaricus bisporus</em> به صورت مجزا و سینبیوتیک (ترکیبی) بر بیان ژنهای دخیل با ایمنی (TNF-1α، IL-8 و LYZ-c) در ماهی کپور معمولی در مواجهه با نانونقره بود. بدین منظور 180 قطعه ماهی با میانگین وزنی 4/0 ±6/29 گرم در چهار تیمار پروبیوتیک، پریبیوتیک، مکمل ترکیبی و شاهد (تغذیه بدون مکمل غذایی) تقسیم و به مدت 8 هفته تغذیه شدند. سپس ماهیان همزمان با غذادهی، به مدت 14 روز در مواجهه با غلظت تحت کشنده نانونقره (1 میلیگرم در لیتر) قرار گرفتند. نمونهبرداری از بافت روده برای سنجش بیان ژنهای مذکور طی روزهای 1، 7 و 14 مواجهه با نانونقره صورت پذیرفت. بیان ژن TNF-1α در تیمارهای تغذیه شده با مکمل غذایی پروبیوتیک و پریبیوتیک با افزایش مدت زمان مواجهه با نانونقره افزایش معناداری یافت (05/0P<). سطح بیان این ژن در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی مکمل غذایی پریبیوتیک در روز 14 مواجهه با نانونقره (61/1) نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. بیان ژنهای IL-8 و LYZ-c در روز 1 مواجهه بیشترین مقدار خود را داشتند. اما در روزهای 7 و 14 مواجهه نانونقره بیان این دو ژن کاهش معناداری یافت (05/0P<). همچنین با وجود استفاده از مکمل سینبیوتیک در جیره غذایی نسبت به استفاده مجزای آنها برتری نداشت. استفاده مجزا یا توام پروبیوتیک <em>P. acidilactici</em> و پریبیوتیک پودر قارچ <em>A. bisporus</em> در جیره غذایی میتواند سبب افزایش بیان نسبی ژن TNF-1α در ماهی کپور معمولی در رویارویی با نانونقره شود. همچنین این مکملهای غذایی بر بیان ژنهای IL-8 و LYZ-c تاثیر مثبتی نداشتند.https://japb.guilan.ac.ir/article_3338_1f06e9b26b0b71caad6751504085166e.pdf