| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 832 |
| تعداد مقالات | 8,018 |
| تعداد مشاهده مقاله | 45,299,341 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,587,819 |
اثر افزودن بتائین و کولین به جیرههای با سطوح پایینتر متیونین بر صفات تولیدی، کیفیت تخم مرغ، شاخصهای خونی و صفات پاداکسندگی خون مرغهای تخمگذار | ||
| تحقیقات تولیدات دامی | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 دی 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.31893.1929 | ||
| نویسندگان | ||
| امیر جوادی فر1؛ سیدجواد حسینی واشان* 2؛ احمد حسن آبادی3؛ هادی سریر4 | ||
| 1گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند | ||
| 2عضو هیئت علمی | ||
| 3گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 4دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند | ||
| چکیده | ||
| این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن بتائین و کولین در سطوح کاهشی متیونین بر صفات کمی و کیفی تخممرغ، شاخصهای خونی و صفات پاداکسندگی خون و تخممرغ تخمگذار سویه بونز انجام شد. در این آزمایش از 315 قطعه مرغ تخمگذار در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 3×3 شامل سه سطح متیونین (80، 90 و 100%متیونین) و سه مکمل (بدون مکمل، 15/0 درصد بتائین و 15/0 درصد کولین) با 9 تیمار و 7 تکرار انجام گرفت. اثرات متقابل نشان داد پرندگان در 32-35 هفتگی، درسطح 100 درصد متیونین، کمترین ضریب تبدیل خوراک (P<0.05) و بیشترین گرم توده تخممرغ تولیدی (P<0.01) را درمقایسه با گروه متیونین 80 درصد نشان دادند. درسن 39-36 هفته بیشترین وزن تخممرغ تولیدی مربوط به سطح 100 درصد متیونین (P<0.01) بود. بیشترین میانگین شاخص رنگ زرده درپایان دوره اول و دوم (P<0.01) بترتیب مربوط به سطح 100 درصد متیونین و 15/0 درصد بتائین و سطح 90 درصد متیونین و 15/0 درصد کولین بود. کمترین غلظت کلسترول و تریگلیسرید خون در سطح 90 درصد بدون مکمل مشاهده شد(P<0.05) . کمترین غلظت کلسترول زرده در تیمار سطح 100 درصد متیونین و 15 درصد بتائین مشاهده شد. با توجه به اینکه بتائین و کولین هر دو از گروههای دهنده متیل هستند و متیونین نیز در حضور این دو مکمل عملکرد بهتری را نشان داد، میتوان نتیجه گرفت که مکمل بتائین با جیره کم متیونین، بدون هیچ تأثیر منفی بر بهرهوری عملکرد تخمگذاری، باعث بهبود کیفیت تخممرغ و کولین باعث کاهش کلسترول خون و پایداری اکسیداتیو تخم مرغ میشود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| ارتفاع زرده؛ بتائین؛ توده تخم مرغ؛ مالون دیآلدئید؛ واحد هاو | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4 |
||