| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 827 |
| تعداد مقالات | 7,987 |
| تعداد مشاهده مقاله | 43,413,372 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,537,678 |
بررسی تأثیر استفاده از کاه لوبیای چیتی فرآوری شده در جیره بر عملکرد رشد بره های پرواری فراهانی | ||
| تحقیقات تولیدات دامی | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 آذر 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.31459.1914 | ||
| نویسنده | ||
| آزاده میرشمس الهی* | ||
| بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، اراک. ایران | ||
| چکیده | ||
| این پروژه به منظور بررسی اثر استفاده از کاه لوبیای فرآوری شده در جیره، بر صفات رشد و پروار برههای توده فراهانی انجام شد. سیلاژ کاه لوبیا با افزودن 3 درصد اوره تهیه شد. یک ماه بعد از تهیه سیلاژ، میزان ماده خشک، عصاره اتری، خاکستر، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی کاه لوبیای فرآوری شده اندازهگیری شد. گوارشپذیری آزمایشگاهی سیلاژها با روش آزمون گاز اندازهگیری شد. در مرحله بعد 45 رأس بره 5-4 ماهه (با میانگین وزن 29/22 کیلوگرم)، به سه گروه تقسیم و به جیرههای آزمایشی اختصاص یافتند. جیرههای آزمایشی شامل: 1- جیره کنترل، 2- جیره دارای کاه لوبیای فرآوری نشده و 3- جیره دارای کاه لوبیای فرآوری شده با اوره. فرآوری کاه لوبیا با اوره، باعث افزایش پروتئین خام از 8 درصد به 1/12 درصد شد (01/0 ≥ P). آمونیاکی کردن کاه لوبیا باعث کاهش مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی، و افزایش گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی آن شد (01/0 ≥ P). افزایش وزن روزانه برههای گروه کاه لوبیای فرآوری شده، بیشتر از برههای دو گروه دیگر، و ضریب تبدیل غذایی نیز در برههای گروه کاه لوبیای فرآوری شده بهبود نشان داد (01/0 ≥ P). استفاده از کاه لوبیا و کاه لوبیای فرآوری شده با اوره در جیره غذایی برهها، باعث کاهش هزینه تغذیه به ازای هر کیلوگرم اضافه وزن برهها نسبت به برههای گروه کنترل شد. در مجموع آمونیاکی کردن کاه لوبیا با کود اوره، روشی ساده و مؤثر برای فرآوری و افزایش ارزش غذایی این پسماند میباشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بره فراهانی؛ عملکرد پروار؛ کاه لوبیا؛ فرآوری؛ اوره | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3 |
||