| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 813 |
| تعداد مقالات | 7,873 |
| تعداد مشاهده مقاله | 36,513,544 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,285,463 |
ارزیابی عوامل اثرگذار بر قیمت برنج در جهان | ||
| تحقیقات غلات | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 آبان 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله مروری | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/cr.2025.31019.1869 | ||
| نویسندگان | ||
| مریم حسینی* 1؛ افسانه برنجکار گورابی2 | ||
| 1عضو هیات علمی/ موسسه تحقیقات برنج کشور | ||
| 2دانش آموخته دکتری تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی روستائی | ||
| چکیده | ||
| برنج به عنوان یک کالای غذایی با ارزش در دنیاست که عمده تولید و مصرف آن مربوط به کشورهای آسیایی است. سهم مهمی در تأمین کالری مورد نیاز را در بین سایر مواد غذایی مردم آسیا دارد. قیمت این غله ارزشمند در طی سالهای گذشته تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی و انسانی با نوسانات زیادی مواجه شده و محدودیت دسترسی برای مصرف کنندگان به ویژه در کشورهای فقیر ایجاد نموده است. این مقاله با هدف بررسی عوامل موثر بر نوسانات قیمت برنج در دنیا در دورههای مختلف، طی سال های 1970 تا 2025 و نیز چگونگی روند تغییرات نوسانی قیمت برنج در سال هایی که برنج بالاترین تجربه قیمت را در دنیا داشته، نگارش شده است. مهمترین عوامل موثر بر قیمت برنج به دوبخش عوامل طبیعی و عوامل انسانی قابل طبقه بندی هستند و تاثیر آنها بر قیمت برنج به صورت افزایشی بوده است. از آنجا که ذخایر استراتژیک برنج در جهان محدود می باشد، نوسانات و افزایش قیمت برنج مهم بوده و بایستی به آن توجه ویژه شود. از آنجا که ایران یکی از واردکنندگان برنج در دنیاست و سهم برنج در تجارت جهانی محدود و قیمت آن علاوه بر نوسانات در حال افزایش است، استفاده از تحلیل قیمت برنج طی 5 دهه گذشته در جهان برای برنامه ریزی به منظور حمایت از تولید داخلی ارقام پرمحصول و افزایش تولید برنج در ایران موثر خواهد بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| برنج؛ قیمت برنج؛ نفت؛ محدودیت صادرات؛ هند؛ عوامل طبیعی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |
||