| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 818 |
| تعداد مقالات | 7,911 |
| تعداد مشاهده مقاله | 38,605,826 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,397,135 |
اثر افزودن تورین و پودر چربی به جیره غذایی بر شاخصهای رشد، ترکیب بیوشیمیایی بدن و هضمپذیری چربی قزلآلای رنگین کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| دوره 11، شماره 2 - شماره پیاپی 32، تیر 1404، صفحه 37-51 اصل مقاله (679.44 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2025.30129.1287 | ||
| نویسندگان | ||
| فاطمه نوروزی؛ سکینه یگانه* ؛ فرید فیروز بخش؛ بتول ادهمی | ||
| گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
| چکیده | ||
| پودر چربی به عنوان یک چربی با اسیدهای چرب اشباع و هضمپذیری کم است. لذا استفاده از مکملهای مناسب شاید بتواند امکان جایگزینی این منبع چربی را در جیره افزایش دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر تورین بر رشد، ترکیب بدن و هضمپذیری چربی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی بود. جیرههای آزمایشی (40% پروتئین و 23% چربی) شامل کنترل مثبت حاوی روغن ماهی و روغن کانولا و دیگر جیرهها شامل پودر چربی g/kg 76 و تورین در سطوح صفر (کنترل منفی)، 5، 10 و g/kg 20 بود. 225 قطعه قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 03/0 ± 12 گرم به مدت 58 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد افزودنg/kg 20 تورین به جیره حاوی پودر چربی منجر به افزایش معنیدار درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در مقایسه با جیره کنترل منفی فاقد تورین شد (05/0>P)؛ در حالی که ضریب تبدیل غذایی، غذای مصرف شده، کارایی پروتئین، فاکتور وضعیت و بازماندگی ماهیان تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). همچنین، پروتئین و چربی بدن ماهیان تغذیه شده با g/kg 20 تورین در مقایسه با کنترل منفی افزایش یافت (05/0>P). خاکستر بدن در جیره کنترل مثبت به طور معنیداری بالاتر از جیره کنترل منفی بود (05/0>P). علاوه بر این، هضمپذیری پروتئین و خاکستر در تیمارهای دارای تورین g/kg 20 بیشترین مقدار و در تیمار کنترل منفی کمترین مقدار بود. با توجه به نتایج این تحقیق، افزودنg/kg 20 تورین به عنوان مناسبترین سطح مکمل به جیره حاوی 70% پودر چربی در قزلآلا اثرات مثبت معنیداری بر رشد، ترکیب بدن و هضمپذیری چربی دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسید آمینه؛ مکمل؛ جایگزینی چربی؛ اسیدهای چرب اشباع؛ توسعه آبزیپروری | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 72 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 24 |
||