
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 811 |
تعداد مقالات | 7,829 |
تعداد مشاهده مقاله | 35,777,852 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,077,137 |
اثر افزودن تورین و پودر چربی به جیره غذایی بر شاخصهای رشد، ترکیب بیوشیمیایی بدن و هضمپذیری چربی قزلآلای رنگینکمان انگشتقد (Oncorhynchus mykiss) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2025.30129.1287 | ||
نویسندگان | ||
سکینه یگانه* 1؛ فاطمه نوروزی2؛ فرید فیروز بخش2؛ بتول ادهمی2 | ||
1شیلات،دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاوری و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
پودر چربی به عنوان یک چربی با اسیدهای چرب اشباع و هضمپذیری کم است، لذا استفاده از مکملهای مناسب شاید بتواند امکان جایگزینی این منبع چربی را در جیره افزایش دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تورین بر رشد، ترکیب بدن و هضم-پذیری چربی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی میباشد. جیرههای آزمایشی (40 درصد پروتئین و 23 درصد چربی) شامل کنترل مثبت حاوی روغن ماهی و روغن کانولا و سایر جیرهها شامل پودر چربی g/kg76 و تورین در سطوح صفر (کنترل منفی)، 5، 10 و g/kg 20 بود. 225 قطعه قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی g03/00±0/12 به مدت 58 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد افزودن g/kg 20 تورین به جیره حاوی پودر چربی منجر به افزایش معنیدار درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در مقایسه با جیره کنترل منفی فاقد تورین گردید (05/0>P)؛ درحالیکه ضریب تبدیل غذایی، غذای مصرف شده، کارایی پروتئین، فاکتور وضعیت و بازماندگی ماهیان تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). همچنین، پروتئین و چربی بدن ماهیان تغذیه شده با g/kg 20 تورین در مقایسه با کنترل منفی ارتقا یافت (05/0>P). خاکستر بدن در جیره کنترل مثبت به طور معنیداری بالاتر از جیره کنترل منفی بود (05/0>P). علاوه بر این، هضمپذیری پروتئین و خاکستر در تیمارهای دارای تورین g/kg20 بیشترین مقدار و در تیمار کنترل منفی کمترین مقدار بود (05/0P<). با توجه به نتایج این تحقیق، افزودن g/kg 20 تورین به عنوان مناسبترین سطح مکمل به جیره حاوی 70 درصد پودر چربی در قزلآلا اثرات مثبت معنیدار بر رشد، ترکیب بدن و هضمپذیری چربی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه؛ مکمل؛ جایگزینی چربی؛ اسیدهای چرب اشباع؛ توسعه آبزیپروری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3 |