
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 811 |
تعداد مقالات | 7,829 |
تعداد مشاهده مقاله | 35,778,470 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,077,798 |
مخاطرات شیمیایی در سلامت غذای آبزیان : یک بحث مروری جدید با تاکید بر فلزات سنگین | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2025.30345.1288 | ||
نویسندگان | ||
رضا بایی لاشَکی1؛ سهیل قائم مقامی* 2 | ||
1دکتری تخصصی (Ph.D) دامپزشکی، دپارتمان بهداشت خوراک دام دامپزشکی ایران، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی | ||
2Assistant Professor (Feed Hygienist), Institute of agricultural Education and Extension, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran. Iran | ||
چکیده | ||
آبزی پروری به عنوان یکی از اجزای حیاتی امنیت غذایی جهانی ظاهر شده است و منبع قابل توجهی از غذاهای دریایی را برای مصرف انسان فراهم می کند. با این حال، صنعت با چالش های متعددی در رابطه با ایمنی خوراک مواجه است که می تواند بر سلامت موجودات آبزی و ایمنی محصولات غذایی مشتق شده از آنها تأثیر بگذارد. هدف این مقاله بررسی چالشهای چند وجهی مرتبط با ایمنی خوراک در آبزی پروری و پیشنهاد راه حلهای بالقوه با استفاده از طیف وسیعی از منابع علمی است. شیوه های آبزی پروری به طور قابل توجهی در چند دهه گذشته به دلیل افزایش تقاضا برای ماهی و محصولات دریایی تکامل یافته است. با این حال، این شیوه ها بدون چالش نیستند، به ویژه در مورد آلودگی خوراک. آلودگی خوراک آبزیان میتواند از منابع مختلفی از جمله مایکوتوکسینها، فلزات سنگین و میکروپلاستیکها ناشی شود که میتواند اثرات مضری بر روی موجودات آبزی و سلامت انسان داشته باشد. آلاینده های موجود در منابع خوراک آبزی پروری خطرات قابل توجهی را هم برای موجودات آبزی و هم برای سلامت انسان به همراه دارد. تاثیر فلزات سنگین بر سلامت ماهی و آبزی پروری موضوعی چند وجهی است که در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. فلزات سنگین مانند جیوه، سرب، کادمیوم، آرسنیک و کروم آلایندههای محیطی پایداری هستند که میتوانند در اکوسیستمهای آبی انباشته شوند و از طریق مصرف ماهیهای آلوده اثرات مضری بر سلامت ماهی و متعاقباً سلامت انسان داشته باشند. تجمع زیستی این فلزات در بافتهای ماهی خطر جدی دارد، زیرا میتوانند عملکردهای فیزیولوژیکی و تواناییهای تولید مثلی را مختل کنند که منجر به مسائل مختلف سلامتی هم در موجودات آبزی و هم در انسان شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
آبزی پروری؛ خوراک ماهی؛ فلزات سنگین؛ آلودگی؛ سلامتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3 |