| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 816 |
| تعداد مقالات | 7,894 |
| تعداد مشاهده مقاله | 37,182,645 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,340,249 |
اثر شکل فیزیکی خوراک (آردی، کرامبل، پلت و اکسترود) بر عملکرد رشد، فلور میکروبی و ریختشناسی روده و کیفیت بستر در جوجههای گوشتی | ||
| تحقیقات تولیدات دامی | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 مهر 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.29869.1884 | ||
| نویسندگان | ||
| مصطفی نوید طالمی1؛ حسن درمانی کوهی* 1؛ عباس صفری2؛ شبنم شاهنگیان1 | ||
| 1گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
| 2دانشگاه گیلان | ||
| چکیده | ||
| این پژوهش با هدف بررسی اثرات شکل فیزیکی خوراک بر عملکرد رشد، فلور میکروبی، ریختشناسی روده و کیفیت بستر در 480 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 انجام شد. طرح به صورت کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 5 تکرار و هر تکرار شامل 12 جوجه، از روز 1 تا 42 پرورش اجرا گردید. نتایج نشان داد که جوجههایی که در کل دوره با خوراک اکسترود تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن بدن را داشتند (P<0.01)، در حالی که کمترین ضریب تبدیل خوراک (FCR) مربوط به تیماری بود که از کرامبل در دوره آغازین و اکسترود در دورههای رشد و پایانی استفاده شده بود، اگرچه این تفاوت آماری معنادار با تیمار اکسترود کامل نداشت. فلور میکروبی بستر در سن 35 روزگی تحت تأثیر شکل خوراک قرار گرفت و بیشترین تعداد باکتریهای بیهوازی در تیمار آردی مشاهده شد (P<0.05). همچنین pH بستر در روزهای 21 و 42 در تیمارهای شامل کرامبل و اکسترود بیشترین مقدار را نشان داد. رطوبت بستر نیز در روز 21 در تیمار کرامبل آغازین و پلت در دورههای بعدی بالاترین میزان بود. از نظر ریختشناسی روده، کمترین وزن نسبی ایلئوم و ژژنوم در تیمار اکسترود در کل دوره مشاهده شد (P<0.05). بیشترین ارتفاع ویلی در ژژنوم مربوط به تیمارهای ترکیبی کرامبل در آغازین و اکسترود در رشد و پایانی و تیمار پلت در کل دوره بود. بیشترین عرض ویلی نیز متعلق به تیمار کرامبل در آغازین و پلت در رشد بود و بیشترین ارتفاع ویلی در ایلئوم به تیمارهای اکسترود و پلت اختصاص داشت. | ||
| کلیدواژهها | ||
| جوجههای گوشتی؛ بافت فیزیکی خوراک؛ کیفیت بستر؛ فلور میکروبی؛ ریختشناسی روده | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 58 |
||