
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 805 |
تعداد مقالات | 7,757 |
تعداد مشاهده مقاله | 35,547,326 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,908,582 |
اثر متقابل آنزیم کربوهیدراز و ترکیب فیتوژنیک بر عملکرد، قابلیت هضم و خصوصیات کیفی تخم مرغ، مرغهای تخمگذار تغذیه شده با سطح انرژی کاهش یافته | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 شهریور 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.30943.1905 | ||
نویسندگان | ||
احسان صالحی فر* 1؛ رضا بهاری کاشانی2؛ علی صخیل2 | ||
1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، گروه علوم دامی، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم کشاورزی ، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف بررسی اثرات متقابل مولتیآنزیم و ترکیب فیتوژنیک بر عملکرد تولیدی، قابلیت هضم مواد مغذی و ویژگیهای کمی و کیفی تخممرغ در مرغهای تخمگذار انجام شد. در این مطالعه، ۳۲۰ قطعه مرغ تخمگذار ۷۰ هفتهای در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (۲×۴)، شامل هشت تیمار با چهار تکرار و ۱۰ پرنده در هر تکرار، تا سن ۷۸ هفتگی مورد بررسی قرار گرفتند. تیمارها شامل جیرههای با و بدون کاهش انرژی بودند که به آنها سطوح مختلفی از آنزیم (۲۰۰ گرم در تن) و ترکیب فیتوژنیک (۰٫۰۲ درصد) افزوده شد. نتایج نشان داد مرغهایی که جیره دارای انرژی توصیهشده همراه با آنزیم و ترکیب فیتوژنیک دریافت کردند، بیشترین درصد تولید، وزن و توده تخممرغ، درصد و رنگ زرده و ضریب هضم انرژی، پروتئین و فیبر را داشتند و مصرف خوراک در این گروه کمترین مقدار بود. در مقابل، استفاده از جیره کمانرژی بدون افزودنی منجر به کاهش معنیدار شاخصهای مذکور شد. با این حال، افزودن هر دو افزودنی به جیرههای کمانرژی موجب بهبود عملکرد و کیفیت تخممرغ گردید، بهطوریکه تفاوت معنیداری با گروه شاهد مشاهده نشد. در مجموع، افزودن مولتیآنزیم و ترکیب فیتوژنیک توانست کارایی جیرههای کمانرژی را بهبود داده و عملکردی مشابه با جیرههای پرانرژی فراهم کند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9 |