
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 798 |
تعداد مقالات | 7,660 |
تعداد مشاهده مقاله | 32,937,233 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,747,852 |
اثر افزودن سرکه چوب در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و فلور میکروبی روده کوچک جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 مرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.30756.1900 | ||
نویسندگان | ||
فائزه عبدی نژاد چنانی1؛ اردشیر محیط2؛ مهرداد محمدی* 3؛ محمد مهدی سوهانی4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان ، رشت، ایران | ||
2هیات علمی دانشگاه گیلان | ||
3دانشگاه گیلان-هیات علمی | ||
4عضو هیأت علمی/ دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثر سرکه چوب بر عملکرد رشد، فلور میکروبی روده و کیفیت لاشه با تعداد 540 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 6 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارها شامل شاهد منفی (بدون سرکه چوب)، شاهد مثبت (اسیدی فایر تجاری) و سایر تیمارها به ترتیب حاوی 5/1، 5/3، 5/5 و 5/7 میلیلیتر سرکه چوب در یک لیتر آب آشامیدنی بودند. خصوصیات عملکردی به صورت دورهای بررسی شد. در پایان دوره، وزن اندامهای داخلی دو پرنده از هر تکرار محاسبه شد. به منظور بررسی میکروفلور روده، در 21 و 42 روزگی، از محتویات ژژنوم 2 قطعه جوجه از هر تکرار نمونه برداری شد. در دوره رشد و کل دوره تیمار حاوی 5/3 میلیلیتر سرکه چوب باعث بهبود افزایش وزن نسبت به تیمار شاهد منفی شدند (05/0>P). تیمارهای حاوی 5/3 و 5/5 میلیلیتر سرکه چوب باعث افزایش وزن بورس و کاهش چربی بطنی شدند (05/0>P). تعداد لاکتوباسیلوس در 21 روزگی در تیمارهای حاوی 5/3 و 5/5 میلیلیتر سرکه چوب و در 42 روزگی در تیمارهای حاوی 5/3، 5/5 و 5/7 میلیلیتر سرکه چوب نسبت به شاهد منفی افزایش معنیداری یافتند (05/0>P). تعداد باکتریهای کلیباسیل در 21 روزگی در تیمارهای حاوی 5/3 و 5/7 میلیلیتر سرکه چوب نسبت به تیمار شاهد منفی کاهش معنیداری یافت (05/0>P). در کل، نتایج نشان داد که افزودن 5/3 میلیلیتر سرکه چوب در یک لیتر آب آشامیدنی، ضمن بهبود عملکرد رشد باعث بهبود میکروفلور در جوجههای گوشتی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ عملکرد رشد؛ فلور روده؛ سرکه چوب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |