
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 792 |
تعداد مقالات | 7,554 |
تعداد مشاهده مقاله | 24,670,607 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,582,928 |
بررسی اثرات جایگزینی اوره با سطوح مختلف بیورت بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی، متابولیتهای خونی و رفتار تغذیهای برههای افشاری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.29746.1881 | ||
نویسندگان | ||
سمیرا نظری1؛ ایوب عزیزی* 2؛ علی کیانی3؛ مریم اثنی عشری4 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیۀ دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
4استادیار، گروه فرآوری تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج | ||
چکیده | ||
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات جایگزینی سطوح مختلف بیورت به جای اوره بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی، متابولیتهای خونی و رفتار تغذیهای برههای پرواری بود. از 28 رأس برۀ نر پرواری افشاری با میانگین سنی 15±135 روزه و میانگین وزن زندۀ 13/0±34 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 7 تکرار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل تیمار شاهد (2/1 درصد اوره بر حسب مادۀ خشک) و گنجاندن سطوح ، 54/0، 08/1 و 61/1 درصد بیورت بر حسب مادۀ خشک جیره به جای اوره بود.نتایج آزمایش برونتنی نشان داد که با افزایش سطح بیورت در جیره غلظت نیتزوژن آمونیاکی محیط کشت تا زمان 10 ساعت پس از انکوباسیون در مقایسه با تیمار حاوی اوره کاهش نشان داد. با افزایش سطح بیورت در جیره افزایش وزن روزانه، کل افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد به طور خطی بهبود یافت (05/0P<). با افزایش سطح بیورت در جیره گوارشپذیری NDF در مقایسه با تیمار حاوی اوره به طور خطی افزایش یافت (05/0P. با افزایش میزان بیورت جیرهای غلظت پروتئین تام خون به طور خطی افزایش یاف. در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که کاربرد بیورت در مقایسه با اوره در جیره سبب کاهش غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه و بهبود عملکرد رشد و ضریب تبدیل غذایی شد. بنایراین استفاده از بیورت تا سطح 61/1 درصد مادۀ خشک در جیرۀ برههای پرواری قابل توصیه است. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 22 |