| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 826 |
| تعداد مقالات | 7,979 |
| تعداد مشاهده مقاله | 42,419,100 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,524,573 |
اثر جایگزینی اوره با سطوح مختلف بیورت بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی، متابولیتهای خونی و رفتار تغذیهای برههای افشاری | ||
| تحقیقات تولیدات دامی | ||
| دوره 14، شماره 3، آذر 1404، صفحه 93-107 اصل مقاله (981.61 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.29746.1881 | ||
| نویسندگان | ||
| سمیرا نظری1؛ ایوب عزیزی* 1؛ علی کیانی1؛ مریم اثنی عشری2 | ||
| 1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
| 2گروه فرآوری تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
| چکیده | ||
| هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف بیورت بهجای اوره بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی، متابولیتهای خونی و رفتار تغذیهای برههای پرواری بود. از 28 رأس بره نر پرواری افشاری با میانگین سنی 15±135 روزه و میانگین وزن زنده 49/3±34 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی و هفت تکرار استفاده شد. از چهار جیره آزمایشی شامل جایگزینی سطوح صفر (شاهد)، 34، 67 و 100 درصد ماده خشک بیورت بهجای اوره استفاده شد. ابتدا، جیرههای آزمایشی در یک آزمون برونتنی جهت تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی انکوبه شدند و سپس، جیرهها بهمدت 70 روز به دامهای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج آزمایش برونتنی نشان داد که با افزایش سطح بیورت در جیره، غلظت نیتروژن آمونیاکی محیط کشت تا زمان 10 ساعت پس از انکوباسیون در مقایسه با تیمار حاوی اوره کاهش نشان داد. استفاده از بیورت در جیره در مقایسه با تیمار شاهد تأثیری بر مصرف مواد مغذی شامل ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، NDF و صفات رفتار تغذیهای نداشت (05/0<P). با افزایش سطح بیورت در جیره، افزایش وزن روزانه، کل افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد بهطور خطی بهبود یافت (05/0P<). با افزایش سطح بیورت در جیره، گوارشپذیری NDF در مقایسه با تیمار حاوی اوره بهطور خطی افزایش یافت (05/0P<)، هرچند گوارشپذیری ماده آلی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). با افزایش سطح بیورت در جیره، غلظت پروتئین تام خون بهطور خطی افزایش یافت، اما غلظت نیتروژن اورهای خون در مقایسه با تیمار حاوی اوره بهطور خطی کاهش یافت (05/0P<). در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان داد کاربرد بیورت در مقایسه با اوره در جیره سبب کاهش غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه و بهبود عملکرد رشد و ضریب تبدیل غذایی شد. بنابراین، کاربرد بیورت بهجای اوره تا سطح کامل جایگزینی در جیره برههای پرواری قابل توصیه است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اوره؛ بره پرواری؛ بیورت؛ عملکرد رشد؛ گوارشپذیری | ||
| مراجع | ||
|
Alipour, D., Saleem, A. M., Sanderson, H., Brand, T., Santos, L. V., Mahmoudi-Abyane, M., Marami, M. R., & McAllister, T. A. (2020). Effect of combinations of feed-grade urea and slow-release urea in a finishing beef diet on fermentation in an artificial rumen system. Translational Animal Science, 4(2), 839-847. doi: 10.1093/tas/txaa013 Al-Jundil, A. H. (2022). The effect of different levels of fast and slow-release urea in the rumen on productive performance and rumen fermentation in Awassi lambs, M.Sc. thesis, Al-Qasim Green University, College of Agriculture, Iraq. AOAC. (2005). Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. USA. Broderick, G., & Kang, J. H., (1980). Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63, 64-75. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8 Chalupa, W. (2007). Precision feeding of nitrogen to lactating dairy cows: a role for Optigen. In: Nutritional Biotechnology in the Feed and Food Industries, Proceedings of Alltechs 23th Annual Symposium. The New Energy Crisis: Food or Fuel? Alltech, UK. Pp. 221-226. Currier, T. A., Bohnert, D. W., Falck, S. J., & Bartle, S. J. (2004). Daily and alternate day supplementation of urea or biuret to ruminants consuming low-quality forage: I. Effects on cow performance and the efficiency of nitrogen use in wethers. Journal of Animal Science, 82(5), 1508-1517. doi: 10.2527/2004.8251508x De Lucena, K. H. D. O., Mazza, P. H., Oliveira, R. L., Barbosa, A. M., Perreira Filho, J. M., Bessa, R. J., & Bezerra, L. R. (2024). Slow-releasing urea coated with low-trans vegetable lipids: Effects on lamb performance, nutrient digestibility, nitrogen balance, and blood parameters. Animal Feed Science and Technology, 310, 115925. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2024.115925 DePeters, E. J., & Ferguson, J. D. (1992). Non protein nitrogen and protein distribution in the milk of cows. Journal of Dairy Science, 75, 3192-3209. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(92)78085-0 Ewan, R. C., Hatfield, E. E., & Garrigus, U. S. (1958). The effect of certain inoculations on the utilization of urea or biuret by growing lambs. Journal of Animal Science, 17(2), 298-303. doi: 10.2527/jas1958.172298x Fan, C., Li, H., Li, S., Zhong, G., Jia, W., Zhuo, Z., & Cheng, J. (2024). Effect of different slow-release urea on the production performance, rumen fermentation, and blood parameter of Angus heifer. Animal, 14(16), 2296. doi: 10.3390/ani14162296 Golombeski, G. L., Kalscheur, K. F., Hippe, A. R., & Schingoethe, D. J. (2011). Slow-release urea and highly fermentable sugars in diets fed to lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 89, 4395-4403. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(06)72486-9 Guo, Y., Xiao, L., Jin, L., Yan, S., Niu, D., & Yang, W. (2022). Effect of commercial slow-release urea product on in vitro rumen fermentation and ruminal microbial community using RUSITEC technique. Journal of Animal Science and Biotechnology, 13(1), 56. doi: 10.1186/s40104-022-00700-8 Hallajian, S., Fakhraei, J., Yarahamdi, H. M., & Khorshidi, K. J. (2021). Effects of replacing soyabean meal with slow release urea on milk production of Holstein dairy cows. South African Journal of Animal Science, 5, 53-64. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2019.114293 Hashem, W., & Tayeb, M. A. M. (2024). The impact of using slow-release urea instead of fast-release urea in feed on the milk production of Awassi sheep and some blood traits. Egyptian Journal of Veterinary Sciences, 55(2), doi: 443-451. 10.21608/ejvs.2023.235038.1605 Jinjia, Z., Ao, R., Jinzhen, J., Weijun, S., Lingyuan, Y., Chuanshe, Z., & Zhiliang, T. (2022). Effects of non-protein nitrogen sources on in vitro rumen fermentation characteristics and microbial diversity. Animal Science, 3, 891898. doi: 10.3389/fanim.2022.891898 Khan, M. I., Ahmed, S., Rahman, A., Ahmad, F., Khalique, A., Nisar, A., & Azam, B. E. (2015). Comparative efficacy of urea and slow-release non-protein nitrogen on performance of Nili-Ravi buffalo calves. Pakistan Journal of Zoology, 47(4), 1097-1102. Kondos, A. C. & Mutch, B. (1975). Biuret and urea in maintenance and production diets of cattle. The Journal of Agricultural Science, 85(2), 359-368. doi: 10.1017/S0021859600062195 Kononoff, P. J., Lehman, H. A., & Heinrichs, A. J. (2002). Technical note—a comparison of methods used to measure eating and ruminating activity in confined dairy cattle. Journal of Dairy Science, 85, 1801-1803. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(02)74254-9 Lima, J., Ingabire, W., Roehe, R., & Dewhurst, R. J. (2023). Estimating microbial protein synthesis in the rumen—Can ‘Omics’ methods provide new lnsights into a long-standing question? Veterinary Sciences, 10(12), 679. doi: 10.3390/vetsci10120679 Manju, G. U., Nagalakshmi, D., Nagabhushana, V., Venkateswarlu, M., & Rajanna, N. (2022). Effect of feeding slow release non protein nitrogen sources on milk production and milk quality parameters in cross bred dairy cows. Indian Journal of Dairy Science, 75(2), 173-180. Mapato, C., Wanapat, M., & Cherdthong, A. (2010). Effects of urea treatment of straw and dietary level of vegetable oil on lactating dairy cows. Tropical Animal Health and Production, 42, 1635-1642. doi: 10.1007/s11250-010-9613-3 Marten, G. C., & Barnes, R. F. (1980). Prediction of energy digestibility of forages with in vitro rumen fermentation and fungal enzymes systems (Ed.), Standardization of analytical methodology for feeds. International Development Research Center, Ottawa. Pp. 61-71. National Research Council. (2001). Nutrient requirement of dairy cattle, 7th revised edn. National Research Council, National Academy Press, Washington, DC. National Research Council. (2007). Nutrient requirements of small ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. Washington (DC, USA): National Academy of Sciences. Niazifar, M., Besharati, M., Jabbar, M., Ghazanfar, S., Asad, M., Palangi, V., & Lackner, M. (2024). Slow-release non-protein nitrogen sources in animal nutrition: A Review. Heliyon, 10(13), e33752. doi: 10.1016/j.heliyon.2024.e33752 Patra, A. K. (2015). Rumen microbiology: from evolution to revolution (Ed.), Urea/ammonia metabolism in the rumen and toxicity in ruminants. Springer. Pp. 329-341. Rashmi, K. M., Prabhu, T. M., & Mahesh, M. S. (2024). Feed additives and supplements for ruminants (Ed.), Potential of slow-release nitrogen in ruminant feeding. Singapore: Springer Nature. Pp. 281-300. Reddy, P. R. K., Kumar, D. S., Rao, E. R., Seshiah, C. V., Sateesh, K., Rao, K. A., Reddy, Y. P. K., & Hyder, I. (2019). Environmental sustainability assessment of tropical dairy buffalo farming vis-a-vis sustainable feed replacement strategy. Scientific Reports, 9, 16745. doi: 10.1038/s41598-019-53378-w Ryul Park, D., Kim, H., Chul Jung, J., Seung Shin, M., Jin Han, S., & Kyu Song, I. (2009). Catalytic conversion of urea to biuret: A catalyst screening study. Korean Journal of Chemical Engineering, 26, 990-993. doi: 10.1007/s11814-009-0164-0 Salami, S. A., Moran, C. A., Warren, H. E., & Taylor-Pickard, J. (2020). A meta-analysis of the effects of slow-release urea supplementation on the performance of beef cattle. Animal, 10, 657. doi: 10.3390/ani10040657 Saro, C., Degeneffe, M. A., Andrés, S., Mateo, J., Caro, I., López-Ferreras, L., & Giráldez, F. J. (2023). Conventional feed-grade or slow-release coated urea as sources of dietary nitrogen for fattening lambs. Animal, 13(22), 3465. doi: 10.3390/ani13223465 SAS Institute. (2005). User’s Guide: Statistics, Version 9.0 Edition. SAS Inst. Inc., Cary, NC. Tadele, Y., & Amha, N. (2015). Use of differentnn protein nitrogen sources in ruminant nutrition: a review. Advances in Life Science and Technology, 29, 100-105. Talebian Masoudi, A. R., Moeini, M. M., Souri, M., Mansouri, H., & Abdoli Senejani, M. (2016). Survey of effect of slow-release non-protein nitrogen components, isobutyraldehyde mono urea and optigen on ruminal parameters and nutrient digestibility in sheep. Journal of Ruminant Research, 4(2), 23-43. doi: 10.22069/ejrr.2016.3226 [in Persian] Van-Keulen, J., & Young, B. A. (1977). Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44, 282-289. doi: 10.2527/jas1977.442282x Van Soest, P. J., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3597. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2 Varezardi, S., Azizi, A., Kiani, A., Fadayifar, A., Sharifi, A. (2023). Effect of non-protein nitrogen source in high-protein diet and feeding frequency on growth performance, rumen fermentation parameters, and the activity of microbial enzymes in fattening lambs. Animal Production Research, 12(4), 63-78. doi: 10.22124/ar.2023.24395.1764 [In Persian] Wanapat, M. (2009). Potential uses of local feed resources for ruminants. Tropical Animal Health and Production, 4(1), 1035-1049. doi: 10.1007/s11250-008-9270-y Xin, H. S., Schaefer, D. M., Liu, Q. P., Axe, D. E., & Meng, Q. X. (2010). Effects of polyurethane coated urea supplement on in vitro ruminal fermentation, ammonia release dynamics and lactating performance of Holstein dairy cows fed a steamflaked corn-based diet. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 23(23), 491-500. doi: 10.5713/ajas.2010.90153 Yogi, R. K., Singh, S, K., Mahesh, M. S., Atmakuri, S., Chandran, B., & Balakrishnan, U. (2020). Partial substitution of soybean meal by slow-release nitrogen (Zenitro™) decreases feed cost in lactating dairy cows. Indian Journal of Animal Nutrition, 37, 401-404. doi: 10.5958/2231-6744.2020.00064.X Zahmatkesh, D., & Jahani-Moghadam, M. (2018). Partial replacement of soybean meal with slow releasing non protein nitrogen source in dairy cows: performance and economic implications. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 117, 203-214. doi: 10.22092/asj.2017.109965.1426 [In Persian] | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 255 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 35 |
||