
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 792 |
تعداد مقالات | 7,554 |
تعداد مشاهده مقاله | 24,670,676 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,582,951 |
تاثیر افزودن سطوح مختلف چای کامبوچا در آب آشامیدنی برعملکرد، فلور میکروبی، ریختشناسی روده باریک و خصوصیات اکسیدانی و آنتیاکسیدانی تام سرم در جوجههای بلدرچین ژاپنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.30057.1887 | ||
نویسندگان | ||
علی مهدوی* 1؛ امیر امیراحمدی2؛ سید جواد احمدپناهی3؛ حمید استاجی4؛ سینا محبوب ربانی1 | ||
1گروه آموزشی علوم دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
4گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر چای کامبوچا بهعنوان یک افزودنی طبیعی جایگزین آنتیبیوتیکها در آب آشامیدنی بر عملکرد، ریختشناسی روده، فلور میکروبی و وضعیت اکسیدانی ـ آنتیاکسیدانی تام سرم بلدرچینها بود. این آزمایش با چهار گروه آزمایشی شامل گروه شاهد، گروه های مکملشده با 5% 10% و 15% چای کامبوچا، پنج تکرار و 10 قطعه بلدرچین در هر تکرار انجام شد. در این مطالعه، شاخصهای عملکردی شامل درصد ماندگاری، میانگین وزن، مصرف دان و ضریب تبدیل خوراک بررسی شدند. همچنین، ویژگیهای ریختشناسی روده شامل طول پرز و عمق کریپت در دئودنوم و ژژنوم ارزیابی شد. ظرفیت اکسیدانی و آنتیاکسیداتیو پلاسما به روش ارل اندازهگیری شد و نسبت اکسیدان به آنتیاکسیدان بهعنوان شاخص استرس اکسیداتیو تعیین شد. نتایج نشان داد که بهجز ضریب تبدیل، سایر شاخصهای عملکردی در گروههای دریافتکننده چای کامبوچا بهبود معنیداری داشتند (P<0.05). در بخش ریخت شناسی روده باریک اندازه گیری صفات مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج نشان داد طول پرز و عمق کریپت در گروه های سه گانه مکمل شده با چای کامبوچا نسبت به گروه شاهد افزایش یافته است. ترکیب فلور میکروبی بین گروههای تیماری و شاهد متفاوت بود و در گروههای دریافتکننده کامبوچا باکتریهای مفید افزایش و باکتریهای مضر کاهش یافتهاند. همچنین، نسبت اکسیدان به آنتیاکسیدان در گروههای تغذیهشده با چای کامبوچا کاهش یافت. بهطور کلی، مکملسازی جیره با 10% چای کامبوچا بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخصهای بررسیشده نشان داد. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 29 |