
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 792 |
تعداد مقالات | 7,554 |
تعداد مشاهده مقاله | 24,670,725 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,582,964 |
اثر استفاده از مخلوط آب دریای خزر و آب شرب بر کیفیت گوشت، ریخت شناسی روده و هیستوپاتولوژی بافت های کبد و کلیه جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 14، شماره 1، اردیبهشت 1404، صفحه 65-76 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.28951.1865 | ||
نویسندگان | ||
سعید حیدری فیروزجایی1؛ بهرام شهره1؛ زربخت انصاری پیرسرائی* 1؛ منصور رضایی1؛ نویده میرزاخانی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2گروه پاتوبیولوژی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تاثیر استفاده از آب دریای خزر بر کیفیت گوشت، ریختشناسی روده و هیستوپاتولوژی بافتهای کبد و کلیه جوجههای گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت. پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی شامل 1- شاهد، 2-مخلوط آب دریا و آب شرب دارای کل مواد جامد محلول (TDS) معادل ppm 1000، 3- مخلوط آب دریا و آب شرب دارای TDS معادل ppm 2000، و 4- مخلوط آب دریا و آب شرب دارای TDS معادل ppm 3000 در پنج تکرار انجام شد. با افزودن درصدهای مختلف آب دریا به آب شرب، اختلاف معنیداری بین ضریب تبدیل خوراک تیمارها مشاهده نشد، ولی میزان مصرف آب و رطوبت بستر افزایش یافت. در بررسی کیفیت گوشت، تیمار 3، با قدرت نگهداری آب کمتر در بافت خود، از سختی و تیمار 4 از انعطاف، و بهصورت مشترک، از انعطاف برش بافت بالاتری برخوردار بودند. طبق نتایج حاصل از بررسیهای هیستوپاتولوژیک بافتهای کلیه و کبد در تیمارهای مختلف، مصرف مخلوط آب دریا و آب شرب دارای TDS معادل ppm 1000 در این حیوانات، تغییرات بافتی قابل توجهی را در بافتهای کبد و کلیه ایجاد نکرد. استفاده 50 درصدی از آب دریای خزر و افزودن آن به آب شرب مصرفی، اختلاف معنیداری در توانایی جذب و قابلیت دسترسی مواد مغذی در سطح پرزهای روده و در نهایت، در ریختشناسی ژژنوم روده کوچک ایجاد نکرد و در نتیجه، تغییری در عملکرد رشد پرنده مشاهده نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آب دریای خزر؛ جوجه گوشتی؛ ریخت شناسی روده؛ کیفیت گوشت؛ هیستوپاتولوژی کبد و کلیه | ||
مراجع | ||
Afshar Baksh Lo, A., Ahmadipour, B., Khajali, F., & Pirani, N. (2023). Investigating the effect of different sources and levels of zinc on the immune performance and antioxidant capacity of laying hens. Iranian Journal of Veterinary Clinical Sciences, 17(2), 81-90. doi: 10.22034/ijvcs.2023.14546.1062 [In Persian] Bedford, M. R., Svihus, B., & Cowieson, A. J. (2024). Dietary fibre effects and the interplay with exogenous carbohydrases in poultry nutrition. Animal Nutrition, 16, 231-240. Beheshti Moghadam, S., Kermanshahi, H., Vahad, R., & Nasiri Moghadam, H. (2014). The protective effects of marigold (Calendula officinalis) extract in liver damage by CCl4 in broiler chicken(. Pajouhesh & Sazandegi, 28(4), 60-69. doi: 10.22092/VJ.2015.103032 [In Persian] Castellini, C., Mugnai, C., & Dal Bosco, A. (2002). Effect of organic production system on broiler carcass and meat quality. Meat Science, 60(3), 219-225. Chiba, L. (2009). Water and Electrolytes (& Iodine), Sec. 4. Animal Nutrition Handbook. 2nd Edition. Houshmandi, A., Yaqoubfar, A., Bojarpour, M., & Salari S. (2017). The effect of processing barley cultivars on intestinal morphology, enzyme activity and volatile fatty acids of the small intestine and serum lipid levels of broiler chickens. Veterinary Research Journal of Tehran University, 73(4), 403-418. doi: 10.22059/JVR.2018.142263.2429 [In Persian] Izat, A. L., Tidwell, N. M., Thomas, R. A., Reiber, M. A., Adams, M. H., Colberg, M., & Waldroup, P. W. (1990). Effects of a buffered propionic acid in diets on the performance of broiler chickens and on microflora of the intestine and carcass. Poultry science, 69(5), 818-826. doi: 10.3382/ps.0690818 Krista, L. M., Carlson, C. T., & Olson, O. E. (1961). Some effects of saline waters on chicks, laying hens, poults, and ducklings. Poultry Science, 40, 938-944. McDonald, P., Edwards, R. A., Greenhalgh, J. F. D., Morgan, C. A., Sinclair, L. A., & Wilkinson, R. G. (2010). Animal Nutrition. 7th Edition. Mushtaq, M. M. H., & Pasha, T. N. (2013). Electrolytes, dietary electrolyte balance and salts in broilers: an updated review on acid-base balance, blood and carcass characteristics. World's Poultry Science Journal, 69, 833-852. Mushtaq, M. M. H., Pasha, T. N., Mushtaq, T., & Parvin, R. (2013). Electrolytes, dietary electrolyte balance and salts in broilers: an up dated review on growth performance, water intake and litter quality. World's Poultry Science Journal, 68, 789. NRC (National Research Council). (1984). Nutrient requirements of poultry (9th revised Edition). National Academy Press, Washington, DC. Pourreza, J., Nasrollahi, H., Samie, A. H., Mohammadalipour, M., & Assadian, A. )2000(. The effects of total dissolved solids (TDS) on performance of broiler chickens. Journal of Science and Technology of Agriculture and Natural Resources, 3, 71-82. [In Persian] Saleh, H., Golian, A., Kermanshahi, H., Farhosh, R., & Abrisham Chi P. (2014). Evaluation of α-tocopherol acetate, peel and extract pomogrante antioxidative potential in diet contained fish oil on meat quality boiler chicken. Iranian Journal of Animal Science Research, 7(3), 305-317. doi: 10.22067/IJASR.V7I3.51517 [In Persian] Watkins, S. E., Fritts, C. A., Yan, F., Wilson, M. L., & Waldroup, P. W. (2005). The interaction of sodium chloride levels in poultry drinking water and the diet of broiler chickens. The Journal of Applied Poultry Research, 14, 55-59. Zanganeh, A., & Lakhan, Ch. (2007). A survey of heavy metal concentrations in the surface sediments along the Iranian coast of the Caspian Sea. Journal of Water and Wastewater Research, 18(3), 2-12. [In Persian] | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 56 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 66 |