
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 769 |
تعداد مقالات | 7,292 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,760,140 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,149,702 |
اثر سطوح مختلف شوری بر آنزیمهای کبدی و نشانگر زیستی مالون دیآلدئید در ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
دوره 12، شماره 3، آذر 1403، صفحه 97-116 اصل مقاله (604.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2024.26521.1525 | ||
نویسندگان | ||
زینب آذربرزین1؛ مهران لقمانی* 2؛ محمد منصور توتونی3 | ||
1کارشناس ارشد زیستشناسی دریا، گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | ||
2دانشیار گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | ||
3استادیار گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تنشهای شوری بر فعالیت آنزیمهای کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و نشانگر زیستی مالون دیآلدئید (MDA) در ماهی کفال خاکستری انجام شد. نمونههای ماهی پس از انجام مراحل سازگاری، در تیمارهای 28، 34، 50 گرم در لیتر و تیمار شاهد (5/36 گرم در لیتر) در سه دوره 7، 14 و 21 روزه مورد مطالعه قرارگرفتند. نتایج نشان داد که نشانگر زیستی مالون دیآلدئید در روزهای 7 و 14 در تیمار شوری 50 گرم در لیتر بیشترین مقدار را داشت ولی در روز 21 در شوری 34 بالاترین مقدار ثبت شد. آزمون آماری اختلاف معنی داری را بین روزها و تیمارها نشان داد (05/0P<). آلانین آمینوترانسفراز در روز 7 در شوری 50 گرم در لیتر، روز 14 در تیمار شاهد و در روز 21 در شوری 28 گرم در لیتر بالاترین مقدار را داشت و اختلاف بین دادهها معنیدار بود. آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در روزهای 7 و 21 تیمار شاهد و در روز 7 شوری 34 گرم در لیتر بیشترین مقدار را داشت. تیمار شاهد همواره تفاوت معنیداری را با تیمارهای دیگر داشت. آنزیم آلکالین فسفاتاز در روز 7 در شوری 34 گرم در لیتر، در روز 14 در شوری 28 گرم در لیتر و در روز 21 در شوری 50 گرم در لیتر بالاترین مقدار را داشت و به غیر از شوری 50 گرم در لیتر در تیمارهای دیگر غلظت آنزیم از روز 7 تا 21 کاهشی و معنیدار بود. میان هیچکدام از فراسنجههای اندازهگیری شده با شوری همبستگی معنیداری مشاهده نشد. نتیجه کلی نشان داد که در برخی تیمارها به دلیل افزایش شوری، غلظت آنزیمها روند کاهشی داشت که نشان دهنده مهار فعالیت آنزیمها در شوری بالا بود. به علاوه، در برخی دیگر از تیمارها کاهش شوری اثر افزایشی را برای مقابله با استرس و ایجاد سازگاری نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
کفال خاکستری؛ آنزیم کبدی؛ خلیج چابهار؛ Mugil cephalus | ||
موضوعات | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مراجع | ||
Abd El-Ghaffar H.M., Zaki E. and Makkey A. 2020. Effect of age on growth of keeled mullet fish Liza carinata (Valenciennes, 1836) in different environmental conditions (wild and Lab.). Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries, 24(7): 863–877. doi: 10.21608/ejabf. 2020.129415 Agha Mohammadpour P., Maboudi H. and Javadzadeh N. 2018. Effect of salinity stress on the growth rate, hematological parameters and survival of Arabibarbus grypus fry (In Persian). Journal of Animal Physiology and Development, 12(2): 13–27. Al-Khashali M.S. and Al-Shawi S.A.S. 2013. Effect of salt stress on ALT and AST enzymes activity and cortisol level in adults of Carassius auratus. Pakistan Journal of Nutrition, 12(1): 97–100. doi: 10.3923/pjn.2013.97.100 Canli E.G. 2021. Individual and combined effects of salinity and nanoparticles (Al2O3, TiO2) on the activity of antioxidant enzymes in freshwater fish (Oreochromis niloticus). Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 21(8): 415–424. doi: 10.4194/1303-2712-v21_8_05 El-Ganainy A., El-Rahman A., Rizkalla W., Abo-Mesalem M. and El-Shabaka H. 2014. Age, growth and reproductive biology of the keeled mullet Liza carinata from the Suez Bay, Red Sea, Egypt. Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries, 18(4): 1–8. doi: 10.21608/ejabf.2014.2224 Fazio F., Marafioti S., Arfuso F., Piccione G. and Faggio C. 2013. Influence of different salinity on haematological and biochemical parameters of the widely cultured mullet, Mugil cephalus. Marine and Freshwater Behaviour and Physiology, 46(4): 211–218. doi: 10.1080/10236244.2013.817728 Hamedi S., Rahimi R., Nafisi Bahabadi M., Azodi M. and Mirahmadi S.A. 2019. Study of some liver enzymes changes (Lates calcarifer) at different levels of water salinity. Journal of Animal Physiology and Development, 12(47): 61–74. Hotos G.N. and Vlahos N. 1998. salinity tolerance of Mugil cephalus and Chelon labrosus (Pisces, Mugilidae) fry in experimental conditions. Aquaculture, 167(3-4): 329–338. doi: 10.1016/S0044-8486(98)00314-7 Jinadasa B.K.K.K., Jayasinghe G.D.T.M., Pohl P. and Fowler S.W. 2021. Mitigating the impact of mercury contaminants in fish and other seafood- A review. Marine Pollution Bulletin, 171: 1–8 (112710). doi: 10.1016/j.marpolbul. 2021.112710 Jun Q., Xu P., Wang H., Li R. and Wang H. 2012. Combined effect of temperature, salinity, and density on the growth and feed utilization of Nile tilapia juveniles (Oreochromis niloticus). Aquaculture Research, 43(9): 1344–1356. doi: 10.1111/j.13652109. 2011.02938.x Kim J.H., Park H.J., Kim K.W., Hwang I.K., Kim D.H., Oh C.W. and Kang J.C. 2017. Growth performance, oxidative stress, and non-specific immune responses in juvenile sablefish, Anoplopoma fimbria, by changes of water temperature and salinity. Fish Physiology and Biochemistry, 43(5): 1421–1431. doi: 10.1007/s10 695-017-0382-z Liu Z.F., Gao X.Q., Yu J.X., Qian X.M., Xue G.P., Zhang Q.Y. and Hong L. 2017. Effects of different salinities on growth performance, survival, digestive enzyme activity, immune response, and muscle fatty acid composition in juvenile American shad (Alosa sapidissima). Fish Physiology and Biochemistry, 43(3): 761–773. doi: 10.1007/s10695-016-0330-3 Ma Z., Zheng P., Guo H., Jiang S., Qin J.G., Zhang D. and Liu X. 2016. Salinity regulates antioxidant enzyme and Na+ K+‐ATPase activities of juvenile golden pompano Trachinotus ovatus (Linnaeus 1758). Aquaculture Research, 47(5): 1481–1487. doi: 10.1111/are.12606 Martinez-Alvarez R.M., Hidalgo M.C., Domezain A., Morales A.E., Garcia-Gallego M. and Sanz A. 2002. Physiological changes of sturgeon Acipenser naccarii caused by increasing environmental salinity. Journal of Experimental Biology, 205(23): 3699–3706. doi: 10.1242/jeb.205.23. 3699 Mohabi Moghadam M., Ghashani H. and Shahsuni D. 2015. The effect of beta-carotene dietary supplement on some biomarkers of oxidative status in common carp (Cyprinus carpio) tissues (In Persian). Aquaculture Development, 10(4): 103–110. Mohamed A.S., Gad N.S. and El Desoky M.A. 2019. Liver enzyme activity of Tilapia zillii and Mugil capito collected seasonally from Qarun Lake, Egypt. Fisheries and Aquaculture Journal, 10(1): 1–5. Mozanzadeh M.T., Safari O., Oosooli R., Mehrjooyan S., Najafabadi M.Z., Hoseini S.J. and Monem J. 2021. The effect of salinity on growth performance, digestive and antioxidant enzymes, humoral immunity and stress indices in two euryhaline fish species: Yellowfin seabream (Acanthopagrus latus) and Asian seabass (Lates calcarifer). Aquaculture, 534: 1–10 (736329). doi: 10.1016/j.aquaculture.2020.7363 29 Nasr-Eldahan S., Nabil-Adam A., Shreadah M.A., Maher A.M. and Ali T.E.S. 2021. A review article on nanotechnology in aquaculture sustainability as a novel tool in fish disease control. Aquaculture International, 29: 1459–1480. doi: 10.1007/s10499-021-00677-7 Nguyen T.K.H., Nguyen T.E., Nguyen M.N., Yasuaki T., Nguyen T.P. and Do T.T.H. 2021. Effects of salinity on growth performance, survival rate, digestive enzyme activities and physiological parameters of striped catfish (Pangasianodon hypophthalmus) at larval stage. Can Tho University Journal of Science, 13: 1–9. doi: 10.22144/ctu.jen.2021.011 Park M.S., Shin H.S., Choi C.Y., Kim N.N., Park D.W. Kil G.S. and Lee J. 2011. Effect of hypoosmotic and thermal stress on gene expression and the activity of antioxidant enzymes in the cinnamon clownfish (Amphiprion melanopus). Animal Cells and Systems, 15: 219–225. doi: 10.1080/ 19768354.2011.604941 Rangarz M., Jafaryan H., Golzarianpour K. and Aghilinjad S.M. 2016. Seasonal comparative of blood factors in farmed beluga (Huso huso) in pen culture. Aquatic Animals Nutrition, 3(1): 13–24. doi: 10.22124/janb.2017. 3152 Savari A., Hedayati A., Safahieh A. and Movahedinia A. 2010. Determination of some enzymatic indices of yellowfin sea bream (Acanthopagrus latus) in Mahshahr Creeks (North West of Persian Gulf). World Journal of Fish and Marine Sciences, 2(6): 475–480. Shahraki N. 2016. Effect of Padina astraulis Hauck extract on growth, carcass chemical composition, fatty acids and some of liver parameters in grey mullet (Mugil cephalus Linnaeus, 1758) larvae (In Persian). M.Sc. Thesis, Chabahar Maritime University, Iran. 60P. Shahriari Moghadam M., Ahmadifar A., Sheikh Asadi M., Ebrahimi Jarjani H. and Fadaei R. 2018. Effects of salinity on the survival, growth, hematological and histological parameters of the gills of Schizothorax zarudnyi (In Persian). Scientific Journal of Applied Fisheries Research, 6(2): 103–118. Sui Y., Huang X., Kong H., Lu W. and Wang Y. 2016. Physiological responses to salinity increase in blood parrotfish (Cichlasoma synspilum♀ × Cichlasoma citrinellum♂). Springer Plus, 5(1): 1–12. doi: 10.1186/s40064-016-2930-x Thomson J.M. 1990. Mugilidae. P: 855–859. In: Quero J.C., Hureau J.C., Karrer C., Post A. and Saldanha L. (Eds.). Check-list of the Fishes of the Eastern Tropical Atlantic, Vol. 2. UNESCO, France. Tian L., Tan P., Yang L., Zhu W. and Xu D. 2020. Effects of salinity on the growth, plasma ion concentrations, osmoregulation, non-specific immunity, and intestinal microbiota of the yellow drum (Nibea albiflora). Aquaculture, 528: 1–10 (735470). doi: 10.1016/j.aquaculture.2020.7354 70 Vargas-Chacoff L., Arjona F.J., Polakof S., Del Rio M.P.M., Soengas J.L. and Mancera J.M. 2009. Interactive effects of environmental salinity and temperature on metabolic responses of gilthead sea bream Sparus aurata. Comparative Biochemistry and Physiology (A), 154(3): 417–424. doi: 10.1016/j.cbp a.2009.07.015 Vijayan M.M., Morgan J.D., Sakamoto T., Grau E.G. and Iwama G.K. 1996. Food deprivation affects seawater acclimation in tilapia: Hormonal and metabolic changes. Journal of Experimental Biology, 199(1), 2467–2475. doi: 10.1242/jeb.199.11. 2467 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 26 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 9 |