
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 792 |
تعداد مقالات | 7,554 |
تعداد مشاهده مقاله | 24,670,543 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,582,900 |
تاثیر اندازه ذرات دانه جو و گندم بر عملکرد رشد، رفتار تغذیه ای، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی در بره های پرواری دالاق | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 13، شماره 4، دی 1403، صفحه 51-66 اصل مقاله (837.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.25970.1799 | ||
نویسندگان | ||
سید مسعود حسینی* 1؛ تقی قورچی2؛ عبداالحکیم توغدری3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
در تولید کنسانتره از دانه خرد شده غلات استفاده میشود، با این حال، دامدار به استفاده از دانه کامل در تولید کنسانتره رغبت دارد که این امر، مستلزم انجام مطالعات میدانی و تحقیقات بیشتر در جهت افزایش آگاهی دامداران است. بر همین اساس، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 با شش تیمار شامل دانه جو آسیاب شده با الک شماره دو، دانه جو آسیاب شده با الک شماره هشت، دانه جو آسیاب نشده (دانه کامل)، دانه گندم آسیاب شده با الک شماره دو، دانه گندم آسیاب شده با الک شماره هشت و دانه گندم آسیاب نشده (دانه کامل) با پنج تکرار طراحی شد. بره های پرواری با سن چهار تا پنج ماه با وزن اولیه یکسان (5/2±6/27 کیلوگرم) به صورت انفرادی به مدت 98 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد افزایش وزن روزانه در بره های دریافت کننده جو بیشتر از بره های دریافت کننده گندم بود (05/0P<). مصرف خوراک در دانه آسیاب شده با الک شماره هشت نسبت به دانه آسیاب شده با الک شماره دو و دانه بدون آسیاب معنی دار شد (05/0P<). ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای دریافتکننده جو معنی دار شد (05/0P<). قابلیت هضم مواد مغذی به روش خاکستر نامحلول در اسید، رفتار تغذی های و فراسنجه های خونی شامل گلوگز، کلسترول و نیتروژن اورهای خون، تفاوت معنی داری بین گروههای تیماری نشان ندادند. به طور کلی نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین دانه کامل و آسیاب شده وجود ندارد و حتی به لحاظ خوش خوراکی، دانه آسیاب شده با الک هشت، مقدار مصرف خوراک بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
بره پرواری؛ دانه جو؛ دانه گندم؛ فراسنجه های خونی؛ قابلیت هضم | ||
مراجع | ||
Abbasi, H., Rezaei, K., & Rashidi, L. (2008). Extraction of essential oils from the seeds of pomegranate using organic solvents and supercritical CO2. Journal of the American Oil Chemists' Society, 85, 83-89. doi: 10.1007/s11746-007-1158-x [In Persian] Afzalzadeh, A., Absalan, M., Sharifi, S. D., Khadem, A., & Qandi, D. (2011). The effect of different levels of cottonseed in the diet on fattening performance and blood parameters of fattening male lambs of the Zandi breed. Journal of Livestock Products of Tehran University, 13(I1), 41-48. [In Persian] Ahmadijou, N., Mansouri Yarahmadi, H., Fakhraei, J., & Chengizi, M. (2019). Effect of use of barley and steam-flaked corn on ruminant activity, productive performance and reproductive indices of postpartum Holstein dairy cows. Journal of Research in Ruminants, 7(3), 93-104. 10.22069/EJRR.2019.16971.1701 [In Persian] AOAC. (2005). Offical Method of Analysis, 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, SA. Babaei, M., Chashnidei, Y., & Dirandeh, E. (2016). Effect of cobalt and barley grain processing on performane, digestibility of nutrients and rumen and blood parameters in fattening lambs. Animal Production Research, 5(1), 1-13. [In Persian] Babker, I.A., Mukhtar, A.M.S., & EL Khidir, O.A. (2009). Feedlot performance of Baggara Bulls fed Pelleted and Unpelleted baggase Based Diets. Pakistan Journal of Nutrition, 8, 384-387. doi: 10.3923/pjn.2009.384.387 Beauchemin, K. A., Yang, W. Z., & Rode, L. M. (2001). Effects of barley grain processing on the site and extent of digestion of beef feedlot finishing diets. Journal of Animal Science, 79, 1925-1936. doi: 10.2527/2001.7971925x Beharka, A. A., Nagaraja, T. G., Morrill, J. L., Kennedy, G. A., & Klemm, R. D. (1998). Effects of form of the diet on anatomical, microbial, and fermentative development of the rumen of neonatal calves. Journal of Dairy Science, 81, 1946-1955. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(98)75768-6 Brownlee, A. (1956). The development of rumen papillae in cattle fed on different diets. British Veterinary Journal, 112, 369. doi: 10.1016/S0007-1935(17)46456-6 Castejon, M., & Leaver, J. D. (1994). Intake and digestibility of urea-treated whole-crop wheat and live-weight gain by dairy heifers. Journal of Animal Feed Science and Technology, 46, 119-130. doi: 10.1016/0377-8401(94)90070-1 Davidson, S., Hopkins, B. A., Diaz, D. E., Bolt, S. M., Brownie, C., Fellner, V., & Whitlow, L. W. (2003). Effects of amounts and degradability of dietary protein on lactation, nitrogen utilization, and excretion in early lactation Holstein cows. Journal of Dairy Science, 86, 1681-1689. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(03)73754-0 Davies, H. L., Robinson, T. F., Roeder, B. L., Sharp, M. E., Johnston, N. P., Christensen, A. C., & Schaalje, G. B. (2007). Digestibility, nitrogen balance, and blood metabolites in L. lama (Lama glama) and alpaca (lama pacos) fed barley or barley alfalfa diets. Small Ruminant Research, 73, 1-7. doi: 10.1016/j.smallrumres.2006.10.006. Fokkink, W. B., Hill, T. M., Bateman, H. G., Aldrich, J. M., Schlotterbeck, R. L. & Kertz, A. F. (2011). Case study: Effect of high- and low-cereal-grain starters on straw intake and rumen development of neonatal Holstein calves. Professional Animal Scientist, 27, 357-364. doi: 10.15232/S1080-7446(15)30500-3 Ghoorchi, T., Lund, P., Larsen, M., Hvelplund, T., Hansen-Møller, J., & Weisbjerg, M. R. (2013). Assessment of the mobile bag method for estimation of in vivo starch digestibility. Journal of Animal Science, 7, 265-271. doi: 10.1017/S1751731112001504 Hamedi-Maralani, S., Taginedjad-Roudbaneh, M., & Moghaddaszadeh-Ahrabi, S. (2014). Feeding of steam flaked wheat and barley on starter consumption and performance of milking calves. European Journal of Experimental Biology, 4(1), 591-594. Helene, P. (2000). Effect of whole and rolled corn or barley on growth and carcass quality of lambs. Small Ruminant Research, 37, 293-297. doi: 10.1016/S0921-4488(99)00118-2 Hosseini, S. M., Ghoorchi, T., Torbatinejad, N. M., & Sameie, R. (2019). Effect of replacing different levels of full fat soybean with soybean meal on carcass characteristics, lipid oxidation and meat quality of Zel fattening lambs. Animal Production Research, 8(4), 19-28. doi: 10.22124/AR.2019.11519.1351 [In Persian] Ikuta, K., Sasakura, K., Nishimori, K., Hankanga, C., Okada, K., & Yasuda, J. (2005). Effects of supplement feeding order on lactation, diurnal variation of ruminal ammonia and urea in the blood and milk of dairy cows. Journal of Animal Science, 76, 29-36. Khan, M. A., Lee, H. J., Lee, W. S., Kim, H. S., Kim, S. B., Park, S. B., Beak, K. S., Ha, J. K., & Choi, Y. J. (2008). Starch source evaluation in calf starter: II. Ruminal parameters, rumen development, nutrient digestibilities, and nitrogen utilization in Holstein calves. Journal of Dairy Science, 91, 1140-1149. doi: 10.3168/jds.2007-0337 Knowlton, K. F., Glenn, B. P., & Erdman, R. A. (1998). Performance, ruminal fermentation, and site of starch digestion in early lactation cows fed corn grain harvested and processed differently. Journal of Dairy Science, 81, 1972-1984. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(98)75771-6 Larsen, M., Lund, P., Weisbjerg, M. R., & Hvelplund, T. (2009). Digestion site of starch from cereals and legumes in lactating dairy cows. Animal Feed Science and Technology, 153, 236–248. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2009.06.017 Lesmeister, K. E., & Heinrichs, A. J. (2004). Effects of corn processing on growth characteristics, rumen development, and rumen parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science, 87, 3439-3450. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(04)73479-7 Mathison, G. W., Engstrom, D. F., Kennelly, J. J., Roth, L., & Beck, B. E. (1989). Efficacy of anhydrous ammonia and sulfur dioxide as preservatives for high moisture grain and their effect on the nutritive value of barley for growing-finishing cattle. Canadian. Journal of Animal Science, 69, 1007-1020. doi: 10.4141/cjas89-115 Mertens, D. R. (1997). Creating a system of meeting the fiber requirements of dairy cows. Journal of Animal Science, 80, 1463-1481. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(97)76075-2 Nasrollahi, S. M., Zali, A., & Ghorbani, G. R. (2017). Relationships between blood metabolites and acidosis induced by feeding pelleted barley and wheat grains in dairy cows. Journal of Ruminant Research, 5(1), 131-150. doi: 10.22069/EJRR.2017.12577.1513 [In Persian] National Research Council (NRC). (2007). Nutrient Requirements of Small Ruminants. National Academy Press, Washington, DC. Nikkhah, A., Alikhani, M., & Amanlou, H. (2013). Effects of feeding ground or steam-flaked broom sorghum and ground barley on performance of dairy cows in midlactation. Journal of Dairy Science, 87(1), 122- 130. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(04)73149-5 Porter, J.C., Warner, R.G. & Kertz, A.F. (2007). Effect of fiber level and physical form of starter on growth and development of dairy calves fed no forage. Profes. Journal of Animal Science, 23, 395-400. doi: 10.15232/S1080-7446(15)30994-3 Rajabi Aliabadi, R., Ghoorchi, T., Torbatinejad, N. M., Toghdory, A. H., Mohajer, M., & Tahmasabi, R. (2021). Investigating the effects of alfalfa physical form and barley grain processing on performance and digestibility of nutrients in Dalagh breed lambs. Journal of Ruminant Research, 9(1), 37-54. doi: 10.22069/EJRR.2020.18412.1760 [In Persian] Salami, A., Mirrahbibi, S., Haqiqat, M., & Khodayi, H. (2023). Comparison of performance and blood parameters of female chickens at different levels of replacing cottonseed meal with slow release urea. Livestock Production Magazine of Tehran University, 25(I1), 51-58. [In Persian] SAS Institute Inc. (2013). Statistical Analysis System (SAS) User’s Guide (Version 9.4), SAS Institute, Cary, NC, US. Shams Sharq, M., & Parizadian Kavan, B. (2012). Livestock and Poultry Feed and Feeding (author). Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. P. 316. [In Persian] Shiasi, H., Daver Foruzandeh, A., & Shakeri, P. (2013). The effect of different levels and physical form of corn and wheat seed in the starter diet on the growth of dairy calves. Journal of Ruminant Research, 2(4), 69-86. [In Persian] Stobo, I. J. F., Roy, J. H. B., & Gaston, H. J. (1966). Rumen development in calf. I. The effect of diets containing different proportion of concentrates to hay on rumen development. British Journal of Nutrition, 20, 171-188. doi: 10.1079/bjn19660021 Stock, R. A., Brink, D. R., Brandt, R. T., Merrill, J. K., & Smith, K. K. (1987). Feeding combinations of high moisture corn and dry corn to finishing cattle. Journal of Animal Science, 65, 282-289. doi: 10.2527/jas1987.651282x Toghdory, A. H., Ghoorchi, T., Asadi, M., & Kamali, R. (2017). Effect of different levels of corn bran in diet on performance, digestibility of nutrients and rumination behavior in Dalagh ewes. Journal of Ruminant Research, 6(3), 71-82. doi: 10.22069/EJRR.2018.15810.1660 [In Persian] Valizadeh-Ghalebeigh, A., Ghoorchi, T., & Hasani, S. (2018). Effects of using wheat processed by physical and chemical methods on growth performance and digestibility of nutrients in fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 5(4), 1-20. doi: 10.22069/ejrr.2018.14249.1601 [In Persian] Van Saun, R. J., Herdt, T. H., & Stowe, H. D. (1989). Maternal and fetal vitamin E concentration and selenium-vitamin E interrelationships in dairy cattle. Journal of Nutrition, 119, 1156-1164. Van Soest, P. J. (1994). Nutritional Ecology of the Ruminant. Cornell University Press. Wang, Y., & McAllister, T. 2000. Grain processing for ruminants: Latest technologies, Proc. 21st West. Nutr. Conf., Winnipeg, MB, Canada. Pp. 39-55. doi: 10.1093/jn/119.8.1156 Yang, W. Z., & Beauchemin, K .A. (2006). Increasing the physically effective fiber content of dairy cow diets may lower efficiency of feed use. Journal of Dairy Science, 89, 2694-2704. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(06)72345-1 Yousefian, S., Timuri Yansari, A., & Chasni Del, A. (2015). The effect of the size of particles and insoluble fibers in the indigestible neutral detergent of the diet on the performance of fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 4(3), 135-156. [In Persian] Zali, S. M., Teimouri Yansari, A., & Jafari Sayyadi, A. (2015). Effect of particle size and fragility of corn silage and alfalfa hay on intake, digestibility, performance, and chewing activity of fattening male lambs. Journal of Veterinary Science, 1, 47-57. Zhang, X. D., Chen, W. J., Li, C. Y., & Liu, J. X. (2009). Effects of protein free energy supplementation on blood metabolites, insulin and hepatic PEPCK gene expression in growing lambs offered rice straw based diet. Czech Journal of Animal Science, 54, 481-489. doi: 10.17221/1763-CJAS | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 105 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 53 |