تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 708 |
تعداد مقالات | 6,666 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,207,894 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,319,181 |
اثرات بیهوشی اسانس نعناع (Mentha Piperita L) در مقایسه با اسانس گل میخک بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 آذر 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2023.25471.1512 | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل کاظمی* 1؛ ادریس رحیمی کیا2؛ حسین مرادیان3؛ علی خسروانی زاده4 | ||
1کارشناس مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج | ||
2دانشگاه پیام نور دانشکده کشاورزی تهران | ||
3مرکز تحقیقات شیلات | ||
4پژوهشکده تالاب بین المللی هامون زابل | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثرات بیهوشی اسانس گیاه نعناع فلفلی با غلظت های 100، 150، 200، 250 و 300 میلیگرم در لیتر و مقایسه آن با غلظتهای 20، 30، 40، 60، 80 و 100 میلیگرم در لیتر اسانس میخک در ماهی قزلآلای رنگینکمان مورد ارزیابی قرار گرفت. برای انجام آزمایشهای بیهوشی 132 عدد ماهی با میانگین وزن 27/1±31/23 گرم استفاده شد. زمان القاء بیهوشی با استفاده از اسانس نعناع فلفلی در بین غلظت های مختلف از 69/1 تا 81/4 دقیقه متغیر بود. در مورد اسانس میخک این زمان از 82/0 تا 51/2 دقیقه در غلظت های مختلف متغیر بود. بازگشت از بیهوشی کامل در هر دو ماده بیهوشی به طور معنیداری با افزایش غلظت ماده بیهوش کننده، کاهش یافت.زمان بازگشت از بیهوشی کامل در مورد اسانس نعناع فلفلی از 50/2 تا 55/5 دقیقه و در ماهیان بیهوش شده با اسانس میخک از 96/2 تا 87/3 متغیر بود. بر اساس معیارهای ایده آل القاء بیهوشی (کمتر از 3 دقیقه) و بازگشت از بیهوشی ( کمتر از 5 دقیقه)، مناسب ترین غلظت اسانس نعناع فلفلی جهت بیهوشی ماهی قزلآلا در وزن آزمایش شده 200 میلی گرم در لیتر و مناسب ترین غلظت اسانس میخک نیز 30 میلی گرم در لیتر پیشنهاد می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ میخک؛ نعناع فلفلی؛ بیهوشی؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
موضوعات | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 62 |