| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 813 |
| تعداد مقالات | 7,874 |
| تعداد مشاهده مقاله | 36,587,718 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,294,779 |
اثرات تغذیه ای افزودنی حاوی اسیدهای آلی، سینامالدهید و نفوذپذیر کننده بر برخی از شاخصهای رشد و بافت روده میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| دوره 8، شماره 2 - شماره پیاپی 20، تیر 1401، صفحه 25-37 اصل مقاله (549.12 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.24057.1187 | ||
| نویسندگان | ||
| فاطمه افشاری1؛ ابراهیم ستوده* 1؛ سید احمد قاسمی2؛ منصور طرفی3 | ||
| 1گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
| 2پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
| 3پژوهشکده آبزیپروری آبهای جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، اهواز، خوزستان | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه تأثیر جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف افزودنی حاوی اسیدهای آلی، سینامالدهید و نفوذپذیرکننده بر برخی از شاخصهای رشد و بافت روده میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) بررسی شد. برای این منظور، پنج جیره با پروتئین یکسان (38%) حاوی سطوح مختلف 3، 6، 9 و 12 گرم افزودنی تجاری بایوترونیک تاپ 3 در کیلوگرم غذا فرموله، و یک جیره غذایی فاقد افزودنی نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. میگوها به صورت تصادفی در 15 مخزن فایبرگلاس 300 لیتری حاوی آب دریا (20 میگو در هر مخزن) و هر تیمار آزمایشی در سه تکرار قرار گرفتند. غذادهی میگوها به میزان 7% وزن بدن سه وعده در روز انجام شد. در پایان آزمایش میانگین وزن نهایی در میگوهای تغذیه شده با جیرههای حاوی افزودنی بهطور معنیدار بالاتر از گروه شاهد بود (05/0>p). بالاترین میانگین وزن نهایی در تیمار حاوی 3 گرم افزودنی مشاهده شد، اما افزودن سطوح بالاتر این افزودنی اثر معنیدار بر وزن نهایی میگوها نشان نداد (05/0p>). ضریب تبدیل غذایی گروه های تغذیه شده با جیرههای حاوی افزودنی بجز گروه تغذیه شده با 9 گرم افزودنـی نسبت به گـروه شاهد بـهطور معنی دار پایینتر بود (05/0>p). بـررسی ساختـار بافـتی روده نشـان داد که بهکارگیری این افزودنی در خوراک میگو باعث افزایش ارتفاع پرزهای روده میشود. در مجموع، با توجه به یافتههای این تحقیق، گنجاندن 3 گرم در کیلوگرم افزودنی بایوترونیک تاپ 3 در خوراک میتواند موجب بهبود رشد و ساختار بافتی روده میگوی سفید غربی شود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| میگوی وانامی؛ اسیدهای آلی؛ سینامالدهید؛ ضریب تبدیل غذایی؛ بافت روده | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 449 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 407 |
||