| تعداد نشریات | 32 | 
| تعداد شمارهها | 814 | 
| تعداد مقالات | 7,880 | 
| تعداد مشاهده مقاله | 36,687,614 | 
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,306,141 | 
تأثیر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum در جیره حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا بر رشد و ریخت سنجی بافتی روده قزل آلای رنگین کمان | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 18، دی 1400، صفحه 61-79 اصل مقاله (1.05 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2022.22593.1173 | ||
| نویسندگان | ||
| عسل دباغ* 1؛ حسین اورجی1؛ عبدالصمد کرامت امیرکلایی1؛ زربخت انصاری2 | ||
| 1گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
| 2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
| چکیده | ||
| مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک در جیره حاوی آرد سویا بر رشد و ریخت سنجی بافتی (هیستومورفومتری) روده قزل آلای رنگین کمان انجام شد. 300 عدد بچه ماهی با وزن متوسط اولیه 2/0 ± 05/20 گرم در 12 واحد آزمایشی به مدت 90 روز توزیع شدند. جیره های آزمایشی شامل شاهد (سویای صفر + پروبیوتیک صفر)، سویای صفر + پروبیوتیک 1، سویای 20% + پروبیوتیک صفر، سویای 20% + پروبیوتیک 1، سویای 40% + پروبیوتیک صفر و سویای 40% + پروبیوتیک 1 بودند. در روز 30، بالاترین درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در جیره های صفر (پروبیوتیک صفر و 1) و 20% سویا حاوی پروبیوتیک مشاهده شد (05/0p<). در روز 60، افزودن پروبیوتیک به سویای صفر و 20% منجر به بالاترین افزایش وزن بدن شد (05/0p<). کمترین مقادیر وزن نهایی، افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در سویای 40% فاقد پروبیوتیک به دست آمد (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی در جیره های حاوی %40 سویا افزایش یافت (05/0p<). در روز 90، وزن نهایی، درازای نهایی و نرخ رشد ویژه در ماهیان تغذیهشده با سویای صفر (پروبیوتیک صفر و 1) و سویای 20% حاوی پروبیوتیک بالاترین مقدار را نشان داد (05/0p<). طبق مطالعات ریخت سنجی بافتی روده، در روز 60، بالاترین ارتفاع پرز با افزودن پروبیوتیک به سویای صفر مشاهده شد. ضخامت بافت پوششی روده با افزایش سطح سویا به 40% به طور معنی دار کاهش یافت (05/0p<). بیشترین ضخامت مخاط و یاخته های جامی در تیمارهای سویای صفر (پروبیوتیک صفر و 1) و سویای 20% حاوی پروبیوتیک مشاهده شد (05/0p<). طبق نتایج روز 90، با افزایش سطح سویا، ارتفاع پرز بهطور معنیدار کاهش یافت (05/0p<). ضخامت بافت پوششی روده، ضخامت مخاط و تعداد یاخته جامی در تیمارهای حاوی 40% سویا کمتر از دیگر تیمارها بود (05/0p<). با توجه به مطالعه حاضر افزودن پروبیوتیک به سطح 20% سویا برای بهبود رشد و بافت شناسی روده مفید است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آرد سویا؛ پروبیوتیک؛ رشد؛ التهاب تحت حاد روده ای؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
| مراجع | ||
| 
			 | ||
| 
			 آمار تعداد مشاهده مقاله: 359 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 351 			 | 
		||