| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 815 |
| تعداد مقالات | 7,887 |
| تعداد مشاهده مقاله | 36,836,096 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,319,337 |
تأثیر سطوح مختلف اسید بوتیریک در جیره غذایی بر برخی عملکرد رشد، ایمنی و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus Houttuyn, 1782) | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 13، آبان 1399، صفحه 55-67 اصل مقاله (689.13 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.18938.1124 | ||
| نویسندگان | ||
| غلامرضا بادزهره* 1؛ شیرین زارعی2؛ رضا داوودی1؛ محمود نفیسی بهابادی1؛ فرزاد صالحی3؛ وحید مرشدی4؛ ابراهیم ستوده1 | ||
| 1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر؛ گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
| 2گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
| 3گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر؛ گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
| 4پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
| چکیده | ||
| این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف اسید بوتیریک جیره غذایی بر عملکرد رشد، ایمنی و فعالیت آنزیمهای گوارشی بچه ماهیان شانک زرد باله (33/0 ± 59/8 گرم) در مدت 60 روز انجام شد. پس از دو هفته سازگاری، ماهیان در 12 حوضچه با تراکم 10 قطعه در هر مخزن در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و تکرار ذخیرهسازی شدند. ماهیان با چهار سطح از اسید بوتیریک شامل صفر (گروه شاهد)، 5/2 (T1)، 5 (T2) و 10 (T3) گرم در هر کیلوگرم جیره دو بار در روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اسید بوتیریک جیره غذایی در مقایسه با شاهد تأثیر معنیداری بر عملکرد رشد و شاخصهای تغذیه دارد (05/0>p). با وجود این، شاخص ارزش تولید پروتئین در ماهیان تغذیه شده در سطح g/kg 5/2 اسید بوتیریک (T1) با گروه شاهد اختلاف معنیدار نشان نداد (05/0<p). کارایی غذا در ماهیان تغذیه شده با تگروه شاهد به طور معنیدار نسبت به دیگر تیمارهای آزمایشی بالاتر بود (05/0>p). شاخصهای ایمنی غیراختصاصی، فعالیت لایزوزیم و عامل کمپلمان در تیمار T3 به صورت معنیداری بالاتر از دیگر تیمارها بود (05/0>p). فعالیت آنزیم پروتئاز در تیمار T3 و آمیلاز در تیمارهای T2 و T3 در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنیدار داشت (05/0>p)، در حالی که فعالیت آنزیم لیپاز اختلاف معنیداری را نشان نداد (05/0<p). در مجموع، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که غنیسازی جیرههای غذایی با اسید بوتیریک بهخصوص در سطح g/kg 10 تأثیر مثبت بر شاخصهای رشد، ایمنی و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی شانک زرد باله دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بوتیرات؛ اسیدهای آلی؛ شانک زرد باله؛ آنزیم؛ ایمنی غیراختصاصی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 955 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 722 |
||