| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 814 |
| تعداد مقالات | 7,880 |
| تعداد مشاهده مقاله | 36,728,890 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,308,068 |
تاثیر نانوذرات کیتوزان حاوی اسید فولیک جیره بر شاخص های رشد در ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 12، تیر 1399، صفحه 49-62 اصل مقاله (661.21 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.18764.1119 | ||
| نویسندگان | ||
| سحر فرحناک رودسری1؛ سید عبدالمجید موسوی* 2؛ هومن رجبی اسلامی1؛ مهدی شمسایی مهرجان1 | ||
| 1گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 2گروه علوم دامی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
| چکیده | ||
| چکیده هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر نانوذرات کیتوزان حاوی اسید فولیک در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) بر شاخصهای رشد و بقا بود. به این منظور ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 2 ± 30 گرم در پنج تیمار آزمایشی شاهد، 1/0، 25/0، 5/0 و 1 میلیگرم نانوذرات کیتوزان-اسید فولیک بر کیلوگرم غذا تقسیم شدند. هر تیمار حاوی 25 قطعه بچه ماهی، در 3 تکرار و 15 مخزن 500 لیتری در یک سیستم پرورش مدار بسته طراحی شد. پس از ساخت جیره دستی و سازگاری ماهیان با شرایط جدید؛ به مدت 8 هفته مورد تغذیه آزمایشی قرار گرفتند. پس از اتمام دوره پژوهش شاخصهای رشد و بقا مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین افزایش وزن بدن در تیمار 1 میلیگرم بر کیلوگرم غذا به میزان 34/4 ± 23/69 گرم ثبت شد. با افزایش سطح نانوذرات کیتوزان-اسید فولیک در رژیم های غذایی فرموله شده ضریب تبدیل غذا به طور خطی کاهش یافته که در ماهیهای تغذیه شده با 1 میلیگرم در کیلوگرم رژیم غذایی مکمل نانوذرات کیتوزان-اسید فولیک به کمترین مقدار به میزان 08/0 ± 29/1 رسید (05/0>p). از طرفی درصد بقا در تمام تیمارها یکسان بود. نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش سطح نانوذرات کیتوزان-اسید فولیک در رژیم های غذایی فرموله شده باعث افزایش نرخ رشد خواهد شد و تاثیر مثبت روی شاخصهای رشد داشته است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسید فولیک؛ شاخص های رشد؛ قزل آلای رنگین کمان؛ نانو کیتوزان | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,021 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,089 |
||