| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 815 |
| تعداد مقالات | 7,886 |
| تعداد مشاهده مقاله | 36,792,336 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,316,836 |
مقایسه اثر رنگدانه آستازانتین، زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر رشد، شاخص های ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| مقاله 5، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 8، اسفند 1397، صفحه 65-78 اصل مقاله (606.55 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2019.13359.1057 | ||
| نویسندگان | ||
| عباس همرنگ امشی1؛ حسین خارا* 2؛ امیر هوشنگ بحری3؛ فلورا محمدی زاده4؛ عباس حسنی نیا1 | ||
| 1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلان | ||
| 2گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلان | ||
| 3گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، هرمزگان | ||
| 4باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، هرمزگان | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه اثر چهار جیره آزمایشی شامل، جیره شاهد فاقد مواد رنگدانه ای، جیره حاوی آستازانتین، زردچوبه و جلبک اسپیرولینا(Spirulina platensis) بر رشد، ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) بررسی شد. به این منظور 120 عدد ماهی اسکار سفید با وزن متوسط 5/0 ± 5/7 گرم در 12 آکواریوم به تعداد مساوی 10 ماهی در هر آکواریوم و به طور کاملاً تصادفی توزیع شدند. بعد از تیماربندی، ماهیان به مدت 8 هفته با جیرههای غذایی فاقد افزودنی رنگدانهای، آستازانتین، پودر زردچوبه و پودر جلبک اسپیرولینا (هر یک به مقدار mg/kg 100) تغذیه شدند و در پایان دوره، شاخصهای رشد، ایمنی و رنگ پذیری اندازه گیری و بررسی شدند. اختلاف معنیداری بین شاهد و تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 آستازانتین در همه شاخصهای رشد به غیر از شاخص وضعیت مشاهده شد (05/0p<). همچنین اختلاف معنیداری از نظر درصد بازماندگی و ضریب رشد در تیمار 3، افزایش طول در تیمار 2 و ضریب تبدیل در تیمار 2 و 3 با شاهد وجود داشت (05/0p<). اختلاف معنیداری بین فعالیت لایزوزیم در تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 آستازانتین با دیگر تیمارها و شاخص ایمنی IgM بین شاهد و تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 اسپیرولینا مشاهده شد (05/0p<)، ولی در شاخص ایمنی ایمونوگلوبولین کل و میزان کاروتنوئید کل در خون، این اختلاف معنی دار نبوده است (05/0p>). اختلاف معنی داری در میزان شدت رنگ های اصلی و فرعی در برخی از تیمارها مشاهده شد (05/0p<). نتایج تحقیق حاضر نشان داد، رنگدانههای مورد استفاده می توانند سبب بهبود فاکتورهای رشد، ایمنی و رنگی شدن در ماهی اسکار سفید شوند که در بین این رنگدانهها، آستازانتین عملکرد مطلوبتری نسبت به دیگر رنگدانهها داشته است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| کاروتنوئید؛ آستازانتین؛ ماهی اسکار؛ زردچوبه؛ لایزوزیم | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 796 |
||