 
				| تعداد نشریات | 32 | 
| تعداد شمارهها | 813 | 
| تعداد مقالات | 7,873 | 
| تعداد مشاهده مقاله | 36,561,405 | 
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,289,696 | 
| اثر عصاره اتانولی گیاه شوید (Anethum graveolens) بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
| مقاله 8، دوره 7، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 129-150 اصل مقاله (819.42 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2019.11886.1286 | ||
| نویسندگان | ||
| رضا ذیلاب سندیجانی1؛ عبدالمحمد عابدیان کناری* 2؛ امیر حسین اسماعیلی تمندگانی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی شیلات، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
| 2استاد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
| 3استادیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه اثر عصاره اتانولی گیاه شوید بر رشد، ترکیب بدن، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 32/0±12 گرم مورد بررسی قرار گرفت. ماهیها به روش خوراکی با غلظتهای 500، 1000، 1500 و 3000 میلیگرم بر کیلوگرم جیره عصاره شوید به مدت 56 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد از نظر شاخصهای رشد بیشترین میزان افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و بهترین ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای 1000 و 1500 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده شد (05/0>P). از طرفی بیشترین و کمترین میزان پروتئین لاشه به ترتیب در تیمارهای 3000 و 1500 میلیگرم و بیشترین و کمترین میزان چربی نیز در تیمارهای 1500 و 3000 میلیگرم عصاره اتانولی شوید مشاهده شد (05/0>P). همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز به ترتیب در سطوح 1500 و 1000 میلیگرم و کمترین میزان هر دو آنزیم در تیمار 3000 میلیگرم بود. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، غلظتهای 1000 و 1500 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره شوید موجب افزایش وزن و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در این ماهی شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| Anethum graveolens؛ کاتالاز؛ سوپر اکسید دیسموتاز؛ قزلآلای رنگین کمان؛ ترکیب بدن | ||
| مراجع | ||
|  | ||
| آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,250 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 754 | ||