| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 813 |
| تعداد مقالات | 7,875 |
| تعداد مشاهده مقاله | 36,592,741 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,296,456 |
اثرات مستقل و ترکیبی نایسین Z و سدیم سیترات بر روی شاخصهای شیمیایی و جمعیت باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک مزوفیل و سرمادوست فیله ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii) طی نگهداری در دمای C° 4 | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| مقاله 3، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 6، مهر 1396، صفحه 19-34 اصل مقاله (1.13 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| مسعود هدایتی فرد* 1؛ مژگان علی نژاد2؛ مسعود هاشمی کروئی3 | ||
| 1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر، مازندران | ||
| 2گروه شیلات، مرکز تحصیلات تکمیلی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، مازندران | ||
| 3گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، مازندران | ||
| چکیده | ||
| تأثیر مستقل و ترکیبی نایسین Z (5/%1) و سدیم سیترات (%2) بر زمان ماندگاری فیله ماهی سفید نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. شاخصهای شیمیایی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، اندیس پراکساید (PV)، اسید تیوباربیتوریک (TBA) و شمارش جمعیت باکتریها شامل مزوفیل (TMC)، سرمادوست (TPC) و اسید لاکتیک (LAB) در زمانهای صفر، 3، 6، 9 و 12 روز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که شاخصهای TVB-N، PV و TBA در تیمار شاهد بالاتر از تیمارهای حاوی نگهدارنده بودند. باکتریهای مزوفیل و سرمادوست نمونه شاهد در روز سوم نگهداری (به ترتیب با 53/6 و 71/6 CFU/g) به حداکثر میزان مجاز رسیدند، در حالی که تیمارهای حاوی نگهدارنده هم سرمادوست (بین 72/6 تا 93/6 CFU/g) و هم مزوفیل (بین 67/6 تا 90/6 CFU/g) تا روز نهم نگهداری شرایط بهتری نشان دادند (01/0>P). همچنین، رشد باکتریهای اسید لاکتیک در تیمار شاهد تا روز نهم (با 88/6 CFU/g) کنترل شد، اما در تیمارهای حاوی نگهدارنده در پایان همین روز متوقف شدند (01/0>P). نتایج مشخص کرد که استفاده توأم از نایسین Z و سیترات سدیم به عنوان نگهدارنده مؤثر میتواند به منظور افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی سفید طی نگهداری در سردخانه مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| باکتریوسین؛ سدیم سیترات؛ ماهی سفید؛ نایسین Z | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,394 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,188 |
||