| تعداد نشریات | 32 |
| تعداد شمارهها | 818 |
| تعداد مقالات | 7,920 |
| تعداد مشاهده مقاله | 38,873,573 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,422,034 |
مقایسه کیفیت بیوشیمیایی اسیدهای چرب خاویار فیل ماهی (Huso huso) وحشی و پرورشی | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| مقاله 6، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 6، مهر 1396، صفحه 57-67 اصل مقاله (799.92 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سید ولی حسینی1؛ آریا باباخانی لشکان* 2؛ امین اوجی فرد3 | ||
| 1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز | ||
| 2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
| 3گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، برازجان، بوشهر | ||
| چکیده | ||
| در این تحقیق ترکیب اسیدهای چرب خاویار حاصل از ماهیان پرورشی و وحشی گونه فیل ماهی مورد بررسی قرار گرفت. اسیدهای چرب PUFA در ماهی وحشی بیش از ماهیان پرورشی بود (05/0>P). نسبت اسیدهای چرب n3/n6 در ماهیان وحشی (17/1) بود که در مقـایسه با ماهـی پرورشی (45/0) به طـور معنیداری بالاتـر بود (05/0>P). میـزان EPA+DHA نیز در خاویار طبیعی 7/20% بود که نسبت به ماهیان پرورشی 54/10% بالاتر بود (05/0>P). شاخص آتروژنیک در خاویار طبیعی (33/0) به طور معنیداری بیش از خاویار پرورشی (27/0) و شاخص ترومبوژنیک خاویار پرورشی (33/0) به طور معنیداری بالاتر از خاویار وحشی (29/0) بود. با توجه به میزان پائین شاخصهای آتروژنیک و ترومبوژنیک میتوان اظهار داشت خاویار ماهیان پرورشی نیز از کیفیت مناسبی برای مصرف برخوردار باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| خاویار؛ دریای خزر؛ اسیدهای چرب امگا-3؛ فیل ماهی | ||
|
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,797 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,466 |
||