| تعداد نشریات | 32 | 
| تعداد شمارهها | 814 | 
| تعداد مقالات | 7,880 | 
| تعداد مشاهده مقاله | 36,728,929 | 
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,308,093 | 
تأثیر سطوح چربی جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| تغذیه آبزیان | ||
| مقاله 5، دوره 1، شماره 2، مهر 1394، صفحه 45-54 اصل مقاله (1.21 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سولماز نوری زاد؛ مسعود ستاری* | ||
| گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
| چکیده | ||
| تحقیق حاضر به منظور مقایسه اثر دو سطح بالا و پایین چربی جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشهبچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به مدت 8 هفته طراحی و انجام شد. بدین منظور تعداد 180 عدد بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان (با میانگین وزنی و طولی g 9/2 ± 95/25 و cm 1/2 ± 27/13) در 6 تانک (تعداد 30 عدد در هر تانک) توزیع شدند. دو جیره آزمایشی با پروتئین یکسان (42%) و دو سطح چربی 10% و 20% (به عنوان سطوح پایین و بالا) فرموله شد. ماهیان در طول دوره پرورش، به صورت دستی 3 بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند. نتایج روند رشد در پایان دوره پرورش حاکی از آن بود که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی چربی 20%، به طور معنیداری از وزن کسب شده و نرخ رشد ویژه بالاتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با تیمار حاوی 10% چربی برخوردار بودند (05/0P<)، در حالی که هیچگونه اختلاف معنیداری در مقادیر ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مورد بررسی مشاهده نشد. همچنین اختلاف معنیداری در مقادیر متوسط چربی، پروتئین و خاکستر لاشه ماهیان در انتهای دوره پرورش دیده نشد (05/0<P). با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان کرد که افزایش سطح چربی در جیره بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان تا سطح 20% سبب بهبود روند رشد و ضریب تبدیل غذایی خواهد شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| قزلآلای رنگین کمان؛ رشد؛ چربی؛ ترکیب شیمیایی لاشه | ||
| مراجع | ||
| 
			 | ||
| 
			 آمار تعداد مشاهده مقاله: 6,668 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,302 			 | 
		||